Brandweerlieden verbaasd na brand in cortenstalen kunstwerk Hoogeveen. Wie heeft plastic tuinstoelen achter de afgesloten deur gezet?

Foto: Persbureau Meter

De brandweer moest woensdagmiddag uitrukken voor een brandje in een kunstwerk aan de Vliegveldweg in Hoogeveen. Blussen leverde de spuitgasten geen grote problemen op: met een paar gerichte stralen onder het cortenstalen huisje was het vuur snel uit.
Lees meer over
Hoogeveen

Het kunstwerk heeft de titel ‘ Remind me off the things we do ’ en is gemaakt door kunstenaar Jurrian van den Haak. Nadat de brand was geblust, wilden de brandweerlieden toch graag weten wat er nou vlam had gevat in het kunstwerk. Daarvoor moest eerst een medewerker van de gemeente ter plaatse komen met een sleutel van het huisje.

Zo kon de brandweer alsnog een kijkje in het kunstwerk nemen. Daar bleken plastic tuinstoelen in de brand te hebben gestaan. Wie de tuinstoelen daar neer heeft gezet is een raadsel en ook hoe dat is gebeurd, want de deur was afgesloten en gaat alleen open met een sleutel. Uit voorzorg is het slot van de deur vernieuwd.

Nieuws

Meest gelezen

menu