Brouwerij Jonge Beer in Hoogeveen opent haar deuren tijdens Open Brouwerijen Dag

De Jonge beer brouwerij wordt gerund door Jan en Alie de Vries. Foto: André Weima

De Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen opent tijdens de landelijke week van het Nederlandse Bier op zondag 29 mei voor iedereen de deuren. De Week van het Nederlandse Bier wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd en loopt van 19 tot en met 29 mei. Tijdens deze week vinden er door het hele land heen vele activiteiten plaats.
Lees meer over
Hoogeveen

De brouwerij uit Hoogeveen doet inmiddels al voor de zesde keer mee aan de Nederlandse Brouwerijendagen. Na moeizame jaren door het coronavirus is dit de eerste open dag waarin men weer naar de brouwerij kan komen. Doel van de brouwerijdagen? Publiek de diversiteit en bevlogenheid van de Nederlandse bierbrouwers laten zien en de verschillende biersoorten laten proeven. Inmiddels zijn er meer dan 900 brouwerijen in Nederland, waarvan bijna de helft ook daadwerkelijk ketels heeft om in te brouwen. Jonge Beer brouwerij is daar één van. Er wordt bij de brouwerij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische grondstoffen. Een deel van de hop wordt zelfs lokaal verbouwd.

Tijdens de open dag, die van 14.00 tot 17.00 uur is, zullen de brouwers, Alie en Jan de vries, gasten verwelkomen in hun brouwerij. Jan geeft tijdens de middag uitleg over het maken van bier en de band Moorland zal tijdens het proeven zorgen voor herkenbare folk, blues en country muziek.

Nieuws

menu