Cel en tbs voor Hoogevener voor misbruik jongen (11) in Veendam

Een 36-jarige man uit Hoogeveen moet voor het seksueel misbruiken van een 11-jarige jongen bij een visvijver in Veendam een gevangenisstraf van twaalf maanden uitzitten. De rechter legde hem ook tbs met voorwaarden op. Een van de voorwaarden is dat de man zich klinisch laat behandelen.

Foto:

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een celstraf van vijftien maanden en tbs met voorwaarden. De rechter hield iets meer rekening met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man en dat het belangrijker is dat hij langdurig en nauwgezet wordt begeleid en behandeld.

De rechter koos, net als het OM, niet voor dwangverpleging om de Hoogevener nog enigszins een toekomstperspectief te geven. De reeks voorwaarden zal in principe afdoende moeten zijn. De rechter besliste dat de begeleiding van de Hoogevener wordt voortgezet na de tbs-beëindiging.

Opnieuw in de fout

De Hoogevener woonde vorige zomer in Veendam, toen hij het neefje van zijn toenmalige partner misbruikte. De man woonde onder begeleiding, dit was in kader van een eerdere veroordeling in 2017. Toen kreeg hij een celstraf van twee jaar opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het misbruiken van drie jongens en kinderporno.

Hij liep nog in de extreme proeftijd van tien jaar, toen hij in Veendam opnieuw in de fout ging. Die voorwaardelijke celstraf van een jaar moet hij nu bij zijn nieuwe straf optellen. Hij moet het slachtoffer een schadevergoeding van 2500 euro betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu