City of Prague Philharmonic Orchestra is te horen op single Stilte in mijn twijfel van Maurice Mulderij uit Hoogeveen. ‘Staan ze in de prachtige studio Smecky Music Studio’s in Praag in een keer je eigen muziek te spelen’

Wie de nieuwe clip Stilte in mijn twijfel van artiest Maurice Mulderij vrijdag bekijkt, hoort de strijkers van het City of Prague Philharmonic Orchestra. De orkestpartij voor de plaat van de Hoogevener is opgenomen in de Smecky Music Studio’s in Praag, onder leiding van Jan Holzner. Deze producer won een Latin Grammy Award voor Record of the Year voor zijn werk voor zangeres Adele.

Maurice Mulderij.

Maurice Mulderij. Foto: Jaap Reedijk

„Echt waanzinnig. Staan ze daar in de studio in Praag in een keer je eigen werk te spelen. Of ik bij de opnames was? Jazeker en dat was heel bijzonder. De muzikanten komen binnen, hangen hun jas op en beginnen te spelen. Als ze klaar zijn staan ze binnen no time weer buiten, je hebt geen tijd om ze te spreken. Die mensen spelen zo ontzettend goed en het is zo mooi opgenomen. Ik wilde ze nog bedanken, maar kreeg er niet de kans voor.”

De opname gebeurde onder leiding van producer Jan Holzner. Naast de Latin Grammy Award voor Record of the Year, die hij ontving voor het nummer Love in the Dark van zangeres Adele, produceerde hij ook muziek voor onder andere Star Wars, Within Temptation, Liesbeth List, Laura Pausini en Epica. In de studio in Praag wordt ook veel film- en seriemuziek opgenomen, zoals voor Pirates of the Carribean, Outlander, Thunderbirds en Transporter. En aan die dikke lijst wordt nu dus ook het nummer Stilte in mijn twijfel van Maurice Mulderij toegevoegd.

Muziek én theater

De Hoogevener is al jaren volledig bezig met muziek en theater. Zijn eerste plaat Wie ben ik nu komt uit in 2017 en hij heeft zijn eerste solo-theatertour De (on)zin van de liefde , waarmee hij in het hele land speelt. Mulderij is ook finalist voor de Drentse Talentprijs Cultuur. In 2019 volgde het tweede album Jouw ideale man . Samen met acteur Bartho Braat (Jeff Alberts in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden) maakt Mulderij een nieuwe voorstelling die binnenkort overal in de theaters te zien is.

Mulderij schreef zelf de teksten en de muziek van Stilte in mijn twijfel . „Ik neem alles altijd op in de studio van Ton Snijders, die te horen is op vele nummers van Liesbeth List, Stef Bos en Youp van ’t Hek. Een vriend van hem, Sebastiaan Koolhoven, maakte het strijkersarrangement. Dat arrangement leverden we aan bij de studio in Praag en werden uitgenodigd om bij de opnames te zijn.”

Snijders en Koolhoven hebben goed contact met Holzner en maakten de droom van Mulderij waar. Op de vraag of hij diep in de buidel moest tasten, lacht hij hard. „Ja, het is geen goedkope grap, maar gelukkig deden Snijders en Koolhoven een goed woordje voor mij. Maar een ding is zeker: dit kan ik niet elke keer doen.”

Bijbehorende clip

Het nummer is al een tijd uit en staat op de plaat Jouw ideale man . De bijbehorende clip komt dus vandaag uit. „Ik heb een lange en een korte versie. De lange versie heeft een mooi lang intro met natuurlijk de strijkers. Daar moet je van houden. De andere is de radioversie. Het nummer was er al, maar ik heb er altijd weinig aandacht aan besteed. Ik wilde deze op de plank houden en er nog een keer wat moois mee doen. Dat heb ik eindelijk waargemaakt.”

In de clip zijn ook beelden te zien die zijn opgenomen in Praag. Die zijn weer geëdit door Frans Post uit Hoogeveen. Mulderij vindt het heerlijk om de beelden uit Tsjechië te zien. „Een prachtige ervaring. Als je alleen al binnenkomt in de studio en je ziet alle foto’s van de beroemdheden. Mijn foto komt daar vast niet bij te hangen, al zou dat wel echt humor zijn.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu