De wijk Wolfsbos in Hoogeveen krijgt glasvezel en dit najaar start de aanleg. Of jouw huis ook wordt aangelegd op het snelle internet kan je controleren via de postcodechecker

De wijk Wolfsbos in Hoogeveen krijgt glasvezel. Foto: archief Marcel Jurian de Jong

De wijk Wolfsbos in Hoogeveen krijgt glasvezel. Het bedrijf Glaspoort start in het najaar met de aanleg. In de lente van 2022 moet de klus klaar zijn.

De voorbereidingen zijn in volle gang en sinds vorige week worden de bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden.

Welke straten daar allemaal onder vallen, kan directeur Jan-Willem Scheerder van Glaspoort nog niet zeggen. „De afgelopen week en de komende weken worden alle bewoners van de wijk en geïnformeerd via een brief. Via de postcodechecker op de website van Glaspoort kan iedereen checken of hun straat en huisnummer erbij zitten. De checker wordt dagelijks ververst. Pas over een paar weken staan alle postcodes erin.”

Wethouder Jan Zwiers van de gemeente Hoogeveen is in ieder geval blij met de aanleg van glasvezel in de wijk in Hoogeveen: „Het is de toekomst en het is nodig om te waarborgen dat we ook in de toekomst snel en stabiel internet hebben, ook in Hoogeveen Wolfsbos.”

Rek is er straks uit

Zwiers vindt dat er steeds meer digitaal gebeurt en veel mensen denken dat de traditionele aansluiting die ze nu hebben voldoende is. „Met de steeds toenemende digitalisering van alle apparatuur in en om ons huis, de fiets en de auto, is de rek straks uit het traditionele net. Willen we als gebied, als regio, bijblijven dan is glasvezel een voorwaarde. Zo blijven we een aantrekkelijke regio om te wonen en om te werken.”

Volgens Scheerder is het voor iedereen mogelijk om een eigen provider te kiezen. „Glaspoort is een samenwerking van pensioenfonds ABP en KPN. Meerdere aanbieders van telecom diensten zijn actief en daardoor mag iedereen zelf kiezen.”

De postcodechecker is te vinden op www.glaspoort.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu