Vlak voor de vakantie een verwoestende vlammenzee. Jan Snippe uit Hoogeveen zag zijn nieuwe camper voor zijn ogen afbranden. 'Alles zat erop en eraan'

Een trieste start van de vakantie voor Jan Snippe. In plaats van in zijn camper te stappen voor heerlijke dagen in Egmond aan Zee, is de Hoogevener druk aan het bellen met zijn verzekeringsmaatschappij, terwijl ondertussen zijn blik rust op dat wat tot een paar uur geleden zijn ‘nieuwe’ camper was. Door een felle uitslaande brand is er vrijwel niets meer van over.

Alles wat er nog rest van de camper is het gootsteentje.

Alles wat er nog rest van de camper is het gootsteentje. Foto: Nicole Donkervoort

De zwartgeblakerde resten zorgen voor een treurige aanblik donderdagmorgen in de Linthorst Homanstraat. Het enige dat nog duidelijk herkenbaar is in de puinhoop, is een gootsteentje. En opvallend genoeg een bladzijde uit een boek. De Jonge Transport staat klaar om dat wat over is van de cabine, op te takelen en weg te slepen.

Klein vlammetje

Omwonenden kijken toe. „Ik hoorde een knal en ben gelijk buiten gaan kijken. Het begon met een klein vlammetje, maar al snel was er geen redden meer aan. De schrik is groot”, vertelt een van de buren, die niet met zijn naam in de krant wil.

Van een knal was volgens Snippe echter geen sprake. „Ik was in de camper toen plotseling de koelkast in brand vloog. Ik vermoed door kortsluiting. Ik wilde het vuur eerst zelf blussen, maar dat wilde niet meer. In no time sloegen de vlammen uit de camper.”

Hij had nog de helderheid van geest om de camper, die op de oprit van zijn woning stond, te verplaatsen, in een poging zijn huis daarmee te kunnen redden. „Ik ben als een gek het huis in gerend, heb de sleutel van tafel gegrist en heb de camper nog 4 meter naar voren kunnen rijden. Tja, dat was natuurlijk achteraf helemaal niet zo goochem”, beseft Snippe. „Ik moet vandaag in de gaten houden of ik geen ademhalingsproblemen krijg, zo is mij geadviseerd.”

 

Behoorlijke schade

Ondanks zijn snelle actie heeft de woning aan de voorgevel toch nog behoorlijke schade opgelopen. Ook de auto van de buren is niet ongeschonden uit de strijd gekomen.

Snippe heeft de camper, die twee jaar oud is en 20.000 kilometer op de teller had staan, een paar weken geleden gekocht en vorige week opgehaald. Enigszins meewarig vertelt hij: ,,Alles zat erop en eraan, waaronder airco en zonnepanelen op het dak.”

Gelukkig heeft hij de camper goed verzekerd. „Er komt een expert bij om de oorzaak te achterhalen, maar dat is toch niet meer te ontdekken?”, zegt hij, terwijl hij opnieuw naar de restanten van de camper kijkt. Of er na deze nare ervaring toch weer een nieuwe camper komt? „Daar ga ik wel vanuit.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu