Doel is gehaald: 30.000 euro bijeen voor rolstoelbus voor Hoogeveense Fenna

Ronald Beerbaum en Kimber de Zwart zijn dolblij. Familie Beerbaum

De 30.000 euro die nodig is om een tweedehands rolstoelbus met lift voor de 1,5 jaar oude Fenna Beerbaum uit Hoogeveen te kunnen aanschaffen, is binnen.

Vader Ronald meldde zondagavond op zijn Facebookpagina: ,,Groot nieuws! We hebben ons doelbedrag van 30.000 euro gehaald. We willen iedereen enorm bedanken voor zijn of haar inzet en de donaties die we hebben mogen ontvangen. De bus voor Fenna kan nu worden gerealiseerd.”

Suikerspinnen

Het laatste gat in de begroting kon worden gedicht dankzij een suikerspinnenactie die zondag werd gehouden door de 10-jarige Celysa. Zij heeft een suikerspinnenapparaat en besloot die in te zetten. Ze verkocht in drie uur tijd dusdanig veel suikerspinnen dat zij ’s avonds samen met haar moeder een enveloppe met daarin 175 euro kon overhandigen aan de ouders van Fenna, die enorm geroerd waren door haar inzet.

Ronald Beerbaum en Kimber de Zwart waren in juli de crowdfundactie gestart omdat een rolstoelbus met lift het leven van hun dochtertje Fenna wat extra glans kan geven. Fenna is geboren met ernstige hersenschade in alle hersengebieden. Veroorzaakt door meerdere hersenbloedingen en ernstig zuurstoftekort.

‘Er valt een last van onze schouders’

De hoop was dat de crowdfundactie in een jaar tijd 30.000 euro op zou brengen, maar binnen een kleine tien weken blijkt het streefbedrag al bijeen te zijn. Veel particulieren en ondernemers waren geraakt door Fenna en wilden de actie dan ook graag ondersteunen. ,,Vooral de laatste weken ging het ineens heel hard”, blikt vader Ronald terug. ,,Ik ben gesloopt, want het vroeg veel van ons, maar ik voel me heel voldaan. Er valt een last van onze schouders.” Nu gaat hij op zoek naar een geschikte rolstoelbus. Voorzichtig heeft hij al wat rondgekeken. ,,Ik verwacht dat we nog voor het einde van het jaar de rolstoelbus kunnen aanschaffen.”

Ronald laat weten dat de verkoop van de loten nog doorloopt. De opbrengst daarvan wordt gebruikt voor de aanpassing van de woning, waar nu de blik op wordt gericht. De GoFundMe-link voor Fenna blijft nog een paar weken open staan. Tot die tijd blijven donaties welkom.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu