Dorpshuis Het Overschotje in Fluitenberg heeft nieuwe pachters; moeder Anet en dochter Amy gaan het grote avontuur aan

Het is gelukt! Op 1 mei tekenden Amy Weinans (22) en Anet Guichelaar de pachtovereenkomst voor dorpshuis Het Overschotje in Fluitenberg. De nieuwe beheerders, moeder en dochter, verheugen zich al op het eerste grote dorpsgebeuren: de feestweek.

Amy Weinans (22) en Anet Guichelaar zijn de nieuwe beheerders van het Overschotje. Op de achtergrond voorzitter Roelof Dekker.

Amy Weinans (22) en Anet Guichelaar zijn de nieuwe beheerders van het Overschotje. Op de achtergrond voorzitter Roelof Dekker. Foto: Andre Weima Fotografie

Lees meer over
Hoogeveen

Acht jaar was André Baas, ondersteund door zijn vrouw Gea, actief als pachter en beheerder in dorpshuis Het Overschotje in Fluitenberg. Vanwege gezondheidsredenen kwam aan zijn inzet een einde. Het bestuur van Stichting Dorpshuis Het Overschotje, eigenaar van het dorpshuis, moest op zoek naar opvolging. „Dat was nog niet zo makkelijk”, aldus voorzitter Roelof Dekker. „Het is niet alleen het runnen van een café en cafetaria, het dorpshuis is echt het middelpunt van activiteiten in Fluitenberg. Dat vraagt extra inzet en je moet je ook aan willen passen aan het dorp.”

Zes reacties

Nieuws

Meest gelezen

menu