Egelopvang’t Egelhuus gered door voerdonatie

Beeld ter illustratie. Foto: Pixabay.com

Het kwam er even op aan of er nog genoeg voer was voor de egels die opgevangen worden bij ’t Egelhuus. Maar afgelopen weekend kreeg de egelopvang bericht van een voerfabrikant: er komt een pallet ‘nat voer’ naar Hollandscheveld.

„We zaten echt even knijp”, vertelt Linda de Jong van ’t Egelhuus.

„We hebben heel wat egels die we moeten voeren. Alle egels die we ongeveer vanaf oktober binnen krijgen, gaan niet meer in winterslaap. Ze hebben niet het goede vetpercentage daarvoor.”

Al met al zitten er nog tientallen in de opvang. Niet alleen bij ’t Egelhuus zelf, ook bij zogeheten uitwenplekken. „Bij ons in de hokjes zitten vooral de dieren die ziek zijn. De jonge en opgeknapte exemplaren die straks uitgezet kunnen worden zitten op de uitwenplekken. Dat kan in een schuur of een hokje in een tuin zijn. Daar worden ze nog wel bijgevoerd.”

De wijde wereld in

In overleg mogen die mettertijd weer de wijde wereld intrekken. „Egels worden langzamerhand weer wakker, alhoewel het ’s nachts nog wel koud is. Deze week gaan we ook weer wat dieren uitzetten.”

Voor wat betreft ‘nat voer’ is de egelopvang voorlopig uit de brand. „Maar mensen kunnen kattenvoer dat zij over hebben altijd brengen hoor. Zeker droge brokjes kunnen we nog goed gebruiken”, aldus Linda.

Wilde egels redden zich over het algemeen prima, maar het zijn nachtdieren. Wie ze overdag ziet, kan er vanuit gaan dat er iets niet in orde is met het dier.

Kijk voor meer informatie op www.egelhuus.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu