Fietsfestival Drenthe krijgt een tweede editie

Het Fietsfestival Drenthe startte zaterdag bij Het Activum en met 450 fietsers was het deelnemersaantal boven verwachting. Foto: Andre Weima

Er komt volgend jaar opnieuw een Fietsfestival Drenthe. Naar aanleiding van het doorslaande succes van de eerste editie op 27 augustus heeft het bestuur besloten op zaterdag 2 september 2023 de tweede editie van het fietsfestival te houden. Dat betekent dat het bestuur een jaar voorbereidingstijd heeft.
Lees meer over
Hoogeveen

Er was vooraf enige spanning bij de organisatie of het eerste Fietsfestival Drenthe wel zou aanslaan, maar met 450 deelnemers werd het een groot succes. ,,We hebben alleen maar positieve reacties van de deelnemers gehoord,” zegt één van de organisatoren Gradus van Goor. ,,Ook van instanties als het gemeentebestuur hebben we goede reacties gehad. Het fietsfestival is super verlopen. Vooral op zaterdagmorgen hebben zich nog veel deelnemers aangemeld. Het weer was super en de horecagelegenheden waar de route langs liep, zijn uiterst tevreden. Zij hebben direct hun medewerking voor de tweede editie toegezegd. Zij hebben gemerkt dat sommige mensen later nog eens de route hebben gefietst. Dat is prachtig om te horen.”