Fotograaf Rudi Huisman uit Pesse zet Erwin Olaf op de foto: ‘Het oog van de meester voor eeuwig vastgelegd'

Erwin Olaf, gefotografeerd door Rudi Huisman uit Pesse. De rechterfoto is bestemd voor de 'DNA-series'. Foto: Rudi Huisman

Toen fotograaf Rudi Huisman (49) uit Pesse aan Erwin Olaf, een van Nederlands meest bekende fotografen, vroeg of hij hem op de gevoelige plaat mocht vastleggen, stemde Olaf toe tot grote vreugde van Huisman. Vorige week donderdag reisde de Pessenaar af naar Amsterdam. Een mooie aanvulling voor zijn ‘DNA-series’. Ook Youp van ’t Hek, Jan Akkerman en Waylon staan in dit rijtje.
Lees meer over
Hoogeveen

Voor velen zal de naam Erwin Olaf bekend in de oren klinken. Hij is de fotograaf die het koninklijk huis onlangs op de foto zette, maar ook diegene die in de jaren 80 schokkende foto’s maakte van erecties van bejaarde mannen, extreem dikke naakte vrouwen in bondagekleding en hele kleine mensen. ,,Samen met Anton Corbijn is Olaf wel de meest bekende fotograaf in Nederland”, vertelt Huisman. „Hij laat zichzelf eigenlijk nooit fotograferen, dus toen ik terugreed na mijn afspraak met hem besefte ik dat ik deze keer wel een heel bijzonder iemand op de foto heb gezet. De meester zelf.”

Nieuws

menu