Gemeente Hoogeveen ontvangt 14,7 miljoen voor aanpassingen infrastructuur: 'Om woningbouw te kunnen realiseren moeten bestaande wegen op de schop'

Gemeentehuis Hoogeveen.

Gemeentehuis Hoogeveen. Foto Mediahuis Noord

Gemeente Hoogeveen ontvangt 14,7 miljoen euro van het rijk voor ‘infrastructurele maatregelen’. Deze maatregelen zijn nodig om de bouw van nieuwbouwwijken te kunnen versnellen. De gemeente wil het westelijke gedeelte van het stadscentrum verbinden met het stationsgebied. Meer details over de exacte locatie wil de gemeente nog niet prijsgeven.
Lees meer over
Hoogeveen

Om deze delen te kunnen verbinden moeten bestaande wegen en overige infrastructuur worden aangepast. Om dit te kunnen betalen heeft een financiële bijdrage aangevraagd bij het rijk. Dit bedrag is nu toegezegd. „Fantastisch nieuws”, vindt wethouder Roelof Bisschop. „Veel inwoners van Hoogeveen en de regio zijn op zoek naar een woning, samen met de regio staan we voor een flinke woningbouwopgave.” Het bouwtempo moet volgens hem fors omhoog. „Om woningbouw in dit gebied binnen de vastgestelde visies en plannen uit te voeren moeten we bestaande wegen en overige infrastructuur aanpassen.”

1200 huizen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's