Het Postkantoor in Hoogeveen sluit komende zondag de deuren: 'Postkantoor was wolf in schaapskleren'

Albert Jan Vos samen met vriendin Fenneke, dochters Daan (voor) en Juul en bedrijfsleider Jaivey Hurkmans. Foto: Kim Stellingwerf

Het Postkantoor Hoogeveen sluit komende zondag de deuren. Dat is even slikken voor eigenaar Albert Jan Vos, maar hij draagt het pand met een gerust hart over aan restaurantketen De Beren. ,,Wat ik zelf ben gestart, breng ik nu ook zelf ten grave. Niemand gaat doorklooien met Het Postkantoor. Het wordt totaal anders. Niet alleen krijgt het een andere naam, ook de totale inventaris verandert.”
Lees meer over
Hoogeveen

Niks lijkt erop dat Het Postkantoor volgende week niet meer open is. Er wordt een kinderfeest gevierd, mensen genieten van een kopje koffie met gebak en straks tijdens het diner zit de zaak ook weer stampvol. En ook afgelopen zaterdag, toen alles werd omgebouwd tot club, was het volle bak. Vos had maandag voor het eerst een emotioneel moment omtrent de sluiting.

‘Leegtrekken’

,,Iemand van De Beren mailde met de vraag of ze vrijdag 28 februari al konden beginnen met het ‘leegtrekken’ van het pand. Toen moest ik wel even slikken. Leegtrekken, tja. Dat klinkt zo definitief. Dat gaat ook niet gebeuren. De 27e houden we hier nog een afscheidsfeest met genodigden en die vrijdag wil ik nog even nagenieten van het feest en van het pand. Even rustig afscheid nemen.”

Geen enkel hoekje blijft straks hetzelfde. ,,Alles gaat eruit en de inrichting wordt totaal anders. Ik heb de tekeningen gezien en het wordt echt heel mooi. Chique, maar wel toegankelijk. De nachtfunctie in de nacht van zaterdag op zondag blijft. De Beren heeft dat concept nog niet in een van de tientallen andere zaken en eigenaar Ad Schaap van de keten ziet dat wel zitten. Het Postkantoor was een wolf in schaapskleren. Zaterdagmorgen kon je met oma een kopje koffie drinken en als je dan die nacht terugkwam herkende je het niet meer. Het pand kon binnen 24 uur verschillende gedaantes aannemen. Hoe dat kon? Er zit zoveel techniek in dit pand. Qua geluid kunnen we alles aanpassen, maar ook qua licht. Ik ben dol op lichtjes en dat hebben de gasten de afgelopen acht jaar gemerkt. Als je hier langsliep, dan moest je wel naar binnen, zo gezellig zag het eruit.”

Markant gebouw

Het Postkantoor opende in 2012 officieel de deuren, maar Vos kocht het pand al in 2007 met het idee er een horecagelegenheid van te maken. En dat is meer dan gelukt. ,,Het was een van de lelijkste, maar wel een van de meest markante gebouwen van Hoogeveen. Dat hebben we omgetoverd tot een prachtig pand, waar mensen niet omheen konden. Wat we niet hadden voorzien was dat de keuken zo’n grote rol zou spelen. We wilden een kleine kaart. Hamburger, sateetje, gehaktbal. Maar dat is toch echt uitgegroeid tot een kaart met heerlijke gerechten en een uitgebreide keuken.”

De verkoop en de sluiting van Het Postkantoor lag eigenlijk niet in de planning van Vos. ,,We kwamen mensen van De Beren tegen tijdens een bijeenkomst in Amsterdam en raakten aan de praat. Toen ze vertelden dat ze eigenlijk hun concept ook uit wilden rollen in Drenthe, was het een uitgemaakte zaak. Ik ben een echte bioscoopman, altijd al geweest, en ik wil graag verder in die wereld. Toen mijn dochters vertelden dat ze ook geen heil zagen in een horecagelegenheid, was de beslissing snel gemaakt.”

Maar het is nog niet zover. Komende week is de horecagelegenheid nog open in het oude jasje. Zaterdag wordt het restaurant nog een keer omgetoverd tot club en zondag wordt voor de laatste keer het diner geserveerd. ,,Fotograaf en vriendin Kim Stellingwerf heeft echt overal foto’s van gemaakt. Dan heb ik nog een mooie herinnering aan de afgelopen acht jaar. Foto’s om te koesteren.”

De Beren opent op dinsdag 7 april, na een uitgebreide verbouwing de deuren. <eindpunt>

Nieuws

menu