Hoe staat het met de grondwaterstanden? 'Neerslag is het beste medicijn'

Door de neerslag in de winter en in maart is het grondwater in het werkgebied van WDODelta weer op peil, al zijn er regionaal en lokaal verschillen te zien.

Door de neerslag in de winter en in maart is het grondwater in het werkgebied van WDODelta weer op peil, al zijn er regionaal en lokaal verschillen te zien. Foto: WDODelta

Het zogenoemde groeiseizoen is dit weekend van start gegaan. Hoe gaat het met de grondwaterstand na alle droge zomers? Woordvoerder Herald van Gerner van waterschap WDODelta geeft antwoord.
Lees meer over
Hoogeveen
De Wolden
Meppel

Volgens Van Gerner is dankzij de vele neerslag in de winter en in maart het grondwater in werkgebied van het waterschap weer op peil, al zijn er regionaal en lokaal verschillen te zien. „Grondwater is erg gevoelig voor droge en natte perioden. Is het een tijdje droog weer met weinig tot geen neerslag, dan dalen de grondwaterstanden snel, ze reageren daar direct op. Om lage grondwaterstanden te herstellen, is neerslag het beste medicijn. En dat is de afgelopen maanden voldoende gevallen”, aldus Gerner.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's