Hoogeveen krijgt eigen ICT Lyceum, de opleiding is ook onderdeel van de IT Hub

De RSG Wolfsbos in Hoogeveen. Foto: Willem Braam

Robotica, programmeren, werken met blockchain en ander skills op het gebied van hard- en software. Jongeren die daar meer over willen leren kunnen vanaf volgend schooljaar van start bij de RSG Wolfsbos op het ICT Lyceum.
Lees meer over
Hoogeveen

Techniek en ict heeft al jaren volop de aandacht binnen de lesprogramma’s van de RSG Wolfsbos. De school vindt het haar taak om leerlingen kennis te laten maken met 21ste eeuwse vaardigheden zoals computional thinking. En de leerlingen vinden het geweldig weet Ineke Baks, mentor ICT Lyceum RSG Wolfsbos.

Extra lessen

Het ICT Lyceum is een volwaardige ICT-opleiding voor mavo, havo en vwo. Leerlingen die zich voor deze opleiding aanmelden krijgen extra lessen over programmeren, het maken van apps, websites, robotica en veel meer, informatiesystemen, softwarebeveiliging en het begrijpen en versleutelen van big data. Zij doen dit waarschijnlijk in combinatieklassen. „Hoe we de klassen gaan indelen hangt af van het aantal aanmeldingen. Meer aanmeldingen betekent meer klassen. In deze lessen gaan we in ieder geval projectmatig werken.”

Hoogeveen is niet de eerste in Drenthe die met een dergelijk concept komt. „Op het Hondsrug College in Emmen wordt dit al gedaan. We hebben van deze school ook veel hulp gehad.” Ook het Alfa-college is nauw betrokken bij het ICT Lyceum waardoor een goede doorstroom naar de IT-opleidingen kan worden gewaarborgd. En het lyceum maakt deel uit van de ICT Hub.

25 aanmeldingen

Inmiddels zijn twee informatieavonden geweest. Deze zijn druk bezocht. Kinderen uit groep 8, lieten zich samen met hun ouders informeren over de inhoud van de ICT-lessen. „We hebben nu 25 aanmeldingen en een maximum is er niet. Dan maken we gewoon meer klassen.”

Mentor Ineke Baks, die ook het aanspreekpunt is: „We zijn erg blij met de grote interesse voor het ICT Lyceum onder nieuwe leerlingen en ouders. Ik heb veel leerlingen en ouders gesproken, ze zijn allemaal ontzettend enthousiast. Een groot aantal kinderen heeft zich de afgelopen tijd al aangemeld maar we hebben ook veel nieuwe aanmeldingen ontvangen tijdens de informatieavond. Leerlingen en ouders zien het als groot voordeel om tijdens de middelbare schoolperiode een volwaardig diploma inclusief het vak Informatica te kunnen behalen. Daarnaast sluit het ICT Lyceum naadloos aan op vervolgopleidingen in de IT op het mbo, hbo en wo.”

Aanmelden voor het ICT Lyceum kan tot 15 juni.

Nieuws

menu