Hoogeveense leerlingen zien eigen satelliet de lucht in gaan 'Hij kwam helemaal heel en werkend naar beneden' (met video)

Zoef daar ging ie! Met een raket één kilometer de lucht in, om vervolgens aan een parachute veilig naar beneden te vallen. Elf scholierenteams uit het hele land lanceerden vrijdag 31 maart hun zelfgebouwde satellieten met een echte raket. Ook team GDS-22 van het Roelof van Echten College was er bij.

Team GDS-22 van het RvEC mocht hun zelfgebouwde satelliet de lucht in laten schieten. Tijdens de val moesten de leerlingen metingen uitlezen.

Team GDS-22 van het RvEC mocht hun zelfgebouwde satelliet de lucht in laten schieten. Tijdens de val moesten de leerlingen metingen uitlezen. Foto: Team GDS

Lees meer over
Hoogeveen

Aaron Boertien, Mika Hartgers, Wout Standaart en Fadi Wartan waren ‘s morgens met Technasiumdocent Carlos Knaap naar ‘t Harde gereden. „Niet zo ver als Katwijk, waar onze satelliet eerder werd beoordeeld door studenten van DARE, de raketbouwvereniging van TU Delft.” Tijdens die CanSat-testdag werd duidelijk dat de Hoogeveense leerlingen een plek kreeg bij de top 12 en hun satelliet ook echt de geprogrammeerde metingen mocht gaan doen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's