Jeugd vv Hoogeveen hervat trainingen op de dag dat club 90 kaarsjes uitblaast (video)

De jeugd van vv Hoogeveen traint weer. Foto: Gerjo Stegeman VV Hoogeveen

Woensdag 29 april 2020 gaat bij vv Hoogeveen de geschiedenisboeken in. Niet alleen omdat de vereniging op die dag haar 90e verjaardag vierde, maar vooral omdat jeugdleden voor het eerst in zes weken weer konden voetballen.

,,Het is inderdaad een hele bijzondere periode”, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Marco de Grip. ,,In het weekend hebben we het protocol uitgeschreven en toen merkte je al dat iedereen er ook wel weer aan toe was. Vandaag zie je dat ook bij de kinderen en ook aan de ouders zag je dat ze het fijn vonden dat ze hun kind weer naar het sportpark konden brengen.”

Oudere jeugd

De grootste uitdaging moet echter nog komen. ,,Volgende week hopen we ook te starten met de oudere jeugd. Zij moeten echter ook in het veld anderhalve meter afstand houden. Vanuit de KNVB is gelukkig al het initiatief genomen om oefeningen die op anderhalve meter van elkaar kunnen worden uitgevoerd te delen. Ook onze eigen trainers zijn al oefeningen aan het bedenken, maar dat is wel een hele klus.”

Ook voor voorzitter Carlo van der Weij was het woensdag een bijzondere dag. ,,Hier wordt bij het honderd jarig bestaan zeker nog over gepraat. Ik hoop ook dat we er dan hele mooie verhalen over kunnen vertellen en niet alleen terugdenken aan de negatieve momenten.”

Geen kantineopbrengsten

Toch heeft het bestuur op dit moment natuurlijk wel de nodige hoofdbrekens. Grootste zorg voor het bestuur is de kantineopbrengst. ,,Dat is één van de drie pilaren waar onze vereniging op draait. Juist in deze maanden moeten we onze slag slaan en dat lukt dus niet. Het scheelt ons tienduizenden euro’s. Beleid maken is lastig, omdat we niet weten hoe lang het allemaal gaat duren. Het enige wat we kunnen doen, is met z’n allen ons aan de regels houden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu