Kringloopwinkels in Hoogeveen zien aantal ingebrachte spullen weer stijgen: 'Het is altijd druk maar nu nog iets drukker'

De kringloopwinkels in Nederland, en vooral Noord Nederland doen het goed. Kringloopwinkel Dorcas in Hoogeveen ziet na een klein dipje ook de ingebrachte goederen weer stijgen.

De kringloopwinkels zitten in de lift!

De kringloopwinkels zitten in de lift! Foto: Allekringloopwinkels.nl

Lees meer over
Hoogeveen

Wanneer je op een zaterdagmiddag een rondje langs de kringloopwinkels in Hoogeveen maakt kom je nogal wat mensen tegen. Sinds een tijdje zijn kringloopwinkels in opmars en wordt het ook onder de jongeren populair. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste wordt door de inflatie alles in ons land duurder, maar bij de kringloop kan je van alles vinden voor een prikkie. Waar voorheen vooral de armste gezinnen naar de kringloop gingen, gaat de medemens die meer verdiend dan het gemiddelde, ook graag kijken voor antiek, bijzondere meubels en tweedehands kleding. Truus, één van de 100 vrijwilligers die Dorcas kent, ziet niet perse een verschil met vorig jaar. „Het is hier altijd druk, vooral op de zaterdag. Mensen weten ons al jaren te vinden en niet alleen de aller armsten. We verkopen goed, misschien zelfs wel meer dan voorheen maar dat kan te maken hebben met de vakantie.”

Inbreng

Nieuws

menu