Kunstroute Hoogeveen staat dit jaar in teken van Herman Brood; Tamboerpassage wordt omgetoverd tot museum

Herman Brood aan het werk in zijn atelier in de Spuistraat in Amsterdam Foto: Herman Pieterse

De vijftiende editie van de Kunstroute Hoogeveen gaat door. De werkgroep is gestart met de voorbereidingen. De jubileumeditie is uitgeroepen tot het ‘Herman Broodjaar’.

Een dag voor de sterfdatum van Brood, zaterdag 10 juli, wordt er een expositie geopend van zo’n 30 kunstwerken van kunstenaars die zich afgelopen tijd hebben laten inspireren door de extravagante kunstenaar. „Alle kunstenaars hebben alles uit de kast gehaald om er iets prachtigs van te maken”, vertelt organisator Geert Oldebeuving.

Vrijheid

Marcel Brood, de zoon van, zal met een paar echte ‘Brood’-schilderijen de expositie afmaken. „De expositie Brood zal worden geopend op zaterdag 10 juli, een dag voordat Herman ‘zijn vrijheid’ hoopte te vinden. Alle kunstwerken zijn te bewonderen in de winkels en lege panden van de passage. Het belooft een prachtige expositie te worden van meer dan 30 gloednieuwe werkstukken die allemaal te bewonderen zijn in de ‘museumstraat’ van Hoogeveen.”

 

De Kunstroute wordt op 18 en 19 september gehouden. Alle kunstenaars zitten te popelen om hun werk te tonen. „Onder het nieuwe bestuur floreert de Kunstroute Hoogeveen en heeft door dit succes al een wachtlijst aan moeten leggen. We zijn nog heel erg aan het nadenken hoe we dit gaan oplossen. De route is een mooie samenstelling van bijna 40 professionele en amateurkunstenaars.”

Lees hier meer over de expositie die in het teken staat van Herman Brood.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu