LTC wint Paviljoen Nijstad Cup in Hoogeveen. Ploeg uit Assen strijdt tegen stadsgenoot Achilles 1894

LTC heeft de Paviljoen Nijstad Cup gewonnen door een 2-0 overwinning op stadsgenoot Achilles 1894. De wedstrijd werd beïnvloed door de vroege rode kaart voor Mart Oosting van Achilles 1894 na een half uur. Achilles had de wedstrijd tot dat moment in handen, maar na de rode kaart kantelde de wedstrijd. LTC kreeg de beste kansen en besliste de finale in het laatste half uur.

LTC wint de Paviljoen Nijstad Cup.

LTC wint de Paviljoen Nijstad Cup. Foto: Gerjo Stegeman

In het eerste half uur van de finale was Achilles het meest dreigend en koost het meest de aanval. De roodzwarten kregen in die fase kansen via Leon Regtop, Sam Kuipers, maar LTC-doelman Jelle van der Veen hield zijn doel schoon. In een laag tempo was er toch vooral sprake van middenveldspel.

Twee goede kansen

Het eerste schot op doel van LTC gebeurde pas na 25 minuten. Na een half uur werd Imre de Jonge van LTC weggestuurd, waarna Mart Oosting hem neerlegde. Arbiter Hooge kon niets anders doen dan Oosting van het veld te sturen. Daardoor veranderde de wedstrijd in het voordeel van LTC, dat meer balbezit kreeg en tot de rust twee goede kansen creëerde.

Achilles was enigszins van slag en leverde de bal snel in bij LTC, waardoor de groenwitten direct een overwicht pakten. De beste kans voor LTC kwam vlak voor rust toen Chris van Houten de bal te kort terug speelde op zijn doelman.

Wissels

Imre de Jonge verscheen oog in oog met doelman Marten Otto, die als winnaar uit de strijd kwam. Na rust wisselde LTC-trainer Mike Kelly vijf spelers en zijn collega Harold Wekema twee spelers. Na rust begon Achilles goed en Tim Migchelsen schoot maar net voorlangs. In het eerste kwartier van het tweede bedrijf gebeurde er weinig. Wekema wisselde zijn keepers.

Doelman Brian Davies had nog geen bal aangeraakt of het leer lag al achter hem in de touwen. Invaller Damian Dissel soleerde langs een paar verdedigers en schoof de bal onder Achilles-keeper Davies door in het doel. Het had niet veel gescheeld of het had even later al 2-0 kunnen staan, maar de knappe solo van Xander Eisses strandde op doelman Davies.

Derbysfeer

Soms was er echt sprake van een derbysfeer in het veld, want over en weer waren er enkele forse overtredingen te noteren. Arbiter Hooge zag onder andere natrappen van Lucas Fofana over het hoofd. Even later was de wedstrijd beslist door een treffer van ex-HZVV-er Romano Djababoe.

Daarna bleef LTC gevaarlijker, maar kreeg Achilles ook enkele kansen via Fofana. Sergio Danhof leverde een te korte terugspeelbal af, waar Fofana tussen kroop en de spanning terug had kunnen brengen. Zijn inzet werd echter van de doellijn getrapt. Xander Eisses soleerde nog eens door de Achilles-defensie, maar opnieuw stuitte hij op de keeper.

Het bleef bij een 2-0 zege voor LTC, dat voor het eerst de Paviljoen Nijstad Cup hoog mocht houden na zeges op De Weide, Hoogeveen zaterdag en Achilles 1894.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu