Lintjesregen in Hoogeveen; deze mensen werden verrast met een koninklijke onderscheiding

Hilda en Hendrikus Tangenberg waren de eerste die dinsdag een koninklijke onderscheiding ontvingen van burgemeester Karel Loohuis. Foto: Andre Weima Fotografie

In totaal hebben 3026 mensen dinsdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Dat is meer dan vorig jaar. In de gemeente Hoogeveen werden dinsdag dertien mensen verrast, waaronder twee echtparen. Een drukke dag dus voor burgemeester Karel Loohuis die de gedecoreerden de versierselen opspeldde. Zo druk dat ook locoburgemeester Jan Zwiers in actie kwam voor het opspelden van een onderscheiding. Alle Hoogeveners werden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.
Lees meer over
Hoogeveen

De burgemeester begon de lintjesregen met een bezoek aan Hilda en Hendrikus Tangenberg. Samen met zijn vrouw Hilda is Hendrikus vrijwilliger op uiteenlopende terreinen, fanatiek en vol inzet. Het blijft niet bij de taken die ze formeel hebben. Ze zetten zich ook in voor de hand- en spandiensten, melden zich voor iets extra’s en bedenken nieuwe activiteiten. Ze waren en zijn vaak samen betrokken bij een vereniging of stichting. Ze deden en doen dingen samen, maar iedere met eigen taken en op zijn/ haar eigen manier. Denk daarbij aan hun werk voor de Protestantse Evangelisatie in Nieuwlande, bij Stichting Rusland Kinderhulp en onderduikersmuseum De Duikelaar.

Willem Kip

Nieuws

menu