Maurice Mulderij uit Hoogeveen speelt met Bartho Braat (GTST) voorstelling in De Tamboer. Maar of er een vervolg komt? ‘Het was een première die een try-out had moeten zijn’

Maurice Mulderij en Bartho Braat. Foto: Jaap Reedijk

Zenuwen afgelopen weekend voor Maurice Mulderij (36) uit Hoogeveen. Samen met Bartho Braat, bekend van zijn rol als Jef Alberts in de tv-soap Goede Tijden Slechte Tijden, speelde hij voor het eerst de voorstelling Sterke zwakke mannen in theater De Tamboer. Een primeur in zijn eigen woonplaats, waarvan het nog maar de vraag is of Mulderij en Braat er een vervolg aan geven. ,,We staan in de wachtrij.”

Ze konden niet try-outen door corona, de tijd vloog om en toen opeens stond Mulderij vrijdagavond naast Braat op het podium van De Tamboer. Sterke zwakke mannen is een muziektheatervoorstelling over de ingewikkelde relatie tussen vader en zoon. De reacties waren positief. ,,Mensen vonden het leuk en verrassend. Maar het was een première die een try-out had moeten zijn. Het was voor ons allebei spannend en nieuw. Bartho had nog nooit een eigen nummer geschreven en gezongen op het podium. Het ging super.”

Rode loper

De Tamboer in Hoogeveen had de rode loper uitgelegd voor de ruim 130 gasten. Na afloop waren er bitterballen en bubbels. De première was al een jaar uitgesteld. ,,Het is chaos in de theaterwereld”, vertelt Mulderij. ,,Het is echt dringen. Van week tot week bekijken we of we de show nog ergens kunnen spelen. Maar dat is nog maar de vraag. Alles is al een jaar doorgeschoven. Theaters willen nieuwe voorstellingen boeken.”

Om nog maar over de financiën te spreken. ,,Het heeft al ontzettend veel geld gekost. Dat haal je er nu niet meer uit. Quitte spelen is prima, maar er geld tegenaan gooien niet. Daar lopen we nu ook een beetje tegenaan.”

Braat kon het niet laten om aan het einde van de show nog even reclame te maken voor de show. ,,Die kunnen we ook bij mensen thuis spelen en dat hebben we al meerdere keren gedaan. Ook erg leuk, dus we hopen dat er vraag naar is.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu