Motorrit in het teken van ‘Wens Ambulance’: Amersfoortse Harley-Davidson-liefhebbers te gast op vliegveld Hoogeveen

Een lange stoet van zo’n 60 Harley-Davidson-motoren reed zondag door Hoogeveen. Vertrekpunt van de zware motoren was Amersfoort, eindpunt -rond half een- het vliegveld van Hoogeveen.

Niet alledaags bezoek voor Vliegveld Hoogeveen.

Niet alledaags bezoek voor Vliegveld Hoogeveen. Foto: Gerrit Boxem

Het waren motorrijders die behoorden tot de Rock City Chapter , een club van Amersfoortse Harley-liefhebbers. Zondag organiseerde deze motorclub een zogeheten Ride-Out , een activiteit waarbij de clubleden op hun Harley-Davidson gezamenlijk een rit maken waarbij een interessante locatie wordt bezocht. Ditmaal was dat dus het vliegveld van Hoogeveen.

Laatste wensen vervullen van terminale patiënten

De rit van zondag stond in het teken van een goed doel, namelijk de Stichting ‘Wens Ambulance’, een organisatie waarin medisch geschoolde vrijwilligers gratis laatste wensen vervullen van terminale patiënten. Dat gebeurt met behulp van speciaal daarvoor ingerichte ambulances. Onder andere de opbrengst van een grote verloting onder clubleden op het vliegveld Hoogeveen ging in zijn geheel naar ‘Wens Ambulance’.

Op het Hoogeveense vliegveld bestond voor de Harley-liefhebbers de mogelijkheid om koffie en een lunch te nemen op het terras van het onlangs heropende vliegveldrestaurant. Daarna kon men zich aansluiten bij één van de rondleidingen over het vliegveld, waarbij onder meer een kijkje werd genomen bij de bouw van de Fokker D.21-replica die binnenkort zijn eerste vlucht zal maken.

Aan het eind van de middag mocht de gelukkige winnaar van de verloting plaatsnemen in een Tiger Moth-tweedekker uit 1943 om Hoogeveen eens van boven te gaan bekijken. Daarna stapte het gezelschap weer op de Harley om koers te zetten naar Amersfoort. Dankzij de organisatoren Brigitte en Marileen én het prima weer konden de Amersfoortse Harley-enthousiasten terugzien op een geslaagd uitstapje naar Drenthe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu