Na commotie wordt de tulpenactie in Hoogeveen omgedoopt tot 'Blijf-in-je-stulp-tulp'-actie

De actie wordt omgeturnd naar 'Blijf-in-je-stulp-tulp-actie' Pixabay

Naar aanleiding van de commotie die is ontstaan over de gratis tulpenactie van de Stichting Centrummanagement tijdens Koningsdag op de Hoofdstraat in Hoogeveen, is de actie aangepast.

De organisatoren gaan de oranje tulpen niet uitdelen op de Hoofdstraat, maar ze gaan zelf met een bus door Hoogeveen rijden om hier en daar tulpen af te geven. ,,Het wordt de blijf-in-je-stulp-tulp’’, vertelt mede-organisator Jan-Mark Dierckxsens.

,,Gedoe over de actie is natuurlijk het laatste dat we willen. Vandaar dat we de koppen bij elkaar hebben gestoken en de actie hebben aangepast.’’

De commotie ontstond omdat niet iedereen de zogenaamde loyaliteitsactie met applaus begroette. Er klonk nogal wat verbazing en zelfs afkeuring. ‘Goed bedoeld, maar met het oog op het coronavirus en de kans op besmetting onverstandig’, klonk het op internet. Een aantal mensen op sociale media begreep niet waarom ondernemers in Hoogeveen een toeloop van bezoekers riskeerden, terwijl de gemeente juist mensen oproept om Koningsdag thuis te vieren. ,,Hoe moeten we dat met elkaar rijmen’, was een vraag. En: ,,Hoe zit het met de veiligheid, want alles wat gratis is trekt automatisch mensen.”

Vanaf een uur of elf rijdt bus door Hoogeveen

Hoewel de actie goed, en in overleg met de gemeente, was uitgedacht met daarbij allerlei veiligheidsmaatregelen, wordt nu toch van het oorspronkelijke plan afgezien. Er worden niet zoals gepland op twee locaties in de Hoofdstraat tulpen uitgedeeld, maar bij mensen thuis en bij zorglocaties, vanuit een bus die vandaag vanaf een uur of elf door Hoogeveen rijdt. Ook worden er tulpen bij horecazaken afgeleverd, zodat zij die samen met hun bezorgmaaltijden kunnen geven aan hun klanten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu