Nieuwe eigenaren voor bedrijfsverzamelgebouw. 'Van buiten heeft het nog niet de uitstraling die wij willen'

Ellen Sieders en Ramon Mol van De Drentse Werf. Aangeleverde foto

Ramon Mol en Ellen Sieders hebben half december het bedrijfsverzamelgebouw De Compaen aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen overgenomen. Ze hebben het omgedoopt tot De Drentse Werf.
Lees meer over
Hoogeveen

,,Begin december kregen we te horen dat we het pand half december over konden nemen. Dus toen moesten we opeens vrij snel schakelen”, vertelt Mol. Zelf had het koppel al een escaperoom in het pand. De plannen zijn om het beter te doen dan de vorige eigenaren. „Het pand heeft een vrij ouderwetse uitstraling. Bezoekers van onze escaperoom vroegen zich regelmatig af, wat hier nou eigenlijk zat. Sommigen dachten dat het een bejaardenhuis was. Eigenlijk niet zo gek, want het is een oud gemeentegebouw. Binnen ziet het er op zich prima uit maar van buiten heeft het nog niet de uitstraling die wij willen hebben. Daar gaan we mee aan de slag.”

Nieuwe eigenaren betekende ook een nieuwe naam voor het gebouw. De ondernemers kozen voor De Drentse Werf. „Hierachter zit de gemeentewerf. En een werf is ook echt iets van Hoogeveen. En het heeft natuurlijk ook met het werkwoord werven te maken. We willen ons niet alleen richten op Hoogeveen zelf. We zitten mooi centraal en zijn goed bereikbaar dus daarmee ook aantrekkelijk voor bijvoorbeeld ondernemers uit de regio.”

November vorig jaar ontstond er onrust onder de huurders, toen bij de gemeente een verzoek werd ingediend om arbeidsmigranten in het gebouw te huisvesten. Dat plan ging niet door. Het koppel was toen al bezig met de koop en werd aangekeken op de plannen van een andere partij. „We hebben veel in gesprekken met huurders moet investeren om de rust terug te brengen. Dat is gelukt. Niemand is vertrokken.”

Mol en Sieders zijn al aan het broeden op nieuwe ideeën om hun bedrijf nog aantrekkelijker te maken. „We verhuren naast onze escaperoom ook elektrische scooters. We zitten hier prachtig en de natuur is dichtbij dus we hebben een aantal prachtige routes uitgezet. We zijn nu aan het nadenken over het ontwikkelen van een aantal arrangementen. Dat groepen hier bijvoorbeeld ‘s ochtends kunnen vergaderen en dan vervolgens ‘s middags als teambuilding een escaperoom doen of lekker gaan toeren op de scooter.”

Nieuws

menu