Organisator Dries Mensen klaar voor ‘mooiste evenement van Hoogeveen’: ‘Het Korenfestival is een feest voor zangers en publiek’

Van shanty’s, seasongs tot piratenliederen tot bekende Nederlandstalige hits. Voor de negende keer vindt zaterdag 3 juni het Korenfestival plaats. De binnenstad van Hoogeveen stroomt dan weer vol met meer dan zeshonderd zangers, zangeressen en muzikanten. En héél veel bezoekers, hoopt Dries Mensen, bij wie ook dit jaar de organisatie weer in goede handen is.

Dries Mensen over het Korenfestival 2023 in centrum Hoogeveen.

Dries Mensen over het Korenfestival 2023 in centrum Hoogeveen. Foto: Andre Weima Fotografie

Lees meer over
Hoogeveen

Het publiek kan tijdens het festival genieten van twaalf koren, die verspreid over vier verschillende locaties (Kerkstraat, Kerkplein, Hoofdstraat-Zuid en Jonkheer de Jongestraat) optredens verzorgen. „Op elke plek staan drie koren, die daar gedurende de dag rouleren”, legt organisator Mensen uit. „Elk koor zingt ongeveer een halfuur, zodat de andere koren ruimschoots de gelegenheid hebben om in de tussentijd rond te lopen en naar hun collega’s te luisteren. En voor het publiek biedt dat natuurlijk een mooie afwisseling.”

Over invulling is nagedacht

De optredende koren komen uit heel Drenthe en zelfs uit Groningen. En ze zijn er in alle soorten en maten. „Groot, klein, met alleen maar vrouwen of alleen maar mannen, of gemengd. Ze zingen in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Drents of Gronings.” En ook het repertoire varieert enorm. „Van shanty’s, seasongs en piratenliederen tot bekende Nederlandstalige hits en internationale evergreens. Die afwisseling is mooi hoor. Daar is ook echt over nagedacht. Ik kom weleens op een festival waar alleen maar shantykoren staan, nou dan hoor je echt overal dezelfde nummers voorbijkomen. Dat willen we dus zien te vermijden.”

"Organisator Dries Mensen klaar voor ‘mooiste evenement van Hoogeveen’: ‘Het Korenfestival is een feest voor zangers en publiek’"

Helaas, jouw gratis artikelen zijn op.

  • Log in of maak een gratis account aan om dit artikel direct verder te lezen.
  • Ben je abonnee? Log in en je krijgt toegang tot alle artikelen.