Leerlingen enthousiast maken voor techniek? De scholen in Hoogeveen organiseren Techniek Tastbaar op het Alfa-college in Hoogeveen

De scholen in Hoogeveen wagen een gokje met Techniek Tastbaar op het Alfa-college in Hoogeveen. Foto: Lennen Oldenbeuving

Installatietechniek, waterstoftechniek, autotechniek, automatisering, bouw, defensie, metaalbewerking, luchtvaarttechniek en ga zo maar door. De scholen in Hoogeveen willen hun leerlingen in aanraking brengen met techniek in de hoop ze enthousiast te maken voor het vak.
Lees meer over
Hoogeveen

Techniek Tastbaar wordt 5 november gehouden op het Alfa-college in Hoogeveen en er zijn 25 regionale bedrijven aanwezig die uitleggen wat ze precies doen. Elk bedrijf heeft een activiteit in petto voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar. Ook hoopt de organisatie dat ouders meekomen, want ‘zij hebben een grote invloed op de keuzes die hun kinderen maken’.

Belevingswereld

‘Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering hebben effect op de manier waarop mensen leven én werken. Daardoor blijven er de komende jaren volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Jongeren hebben zelden een goed beeld van techniek. Dat geeft niets, er is nog voldoende tijd om dat te ontdekken. Dit evenement sluit aan bij de belevingswereld van jongeren’, aldus woordvoerder Sytske Poppinga.

Deze week worden alle scholen in Hoogeveen en omgeving geïnformeerd over het event. Beleef de techniek tijdens Techniek Tastbaar op 5 november van 12.00 tot 20.00 uur op het Alfa-college, aan de Voltastraat 33 in Hoogeveen.

Nieuws

Meest gelezen

menu