Penningmeester Stoffer Jonkman van buurtvereniging Westersluis mag graag organiseren: 'Ik ben een mensenmens'

Stoffer Jonkman (70) uit Hoogeveen is vijftien jaar penningmeester van buurtvereniging Westersluis en is vaak in buurthuis Het Oor te vinden. Daar heeft de ex-postbode het druk mee, maar daarnaast heeft hij nog genoeg andere activiteiten. Hij geniet van de contacten met mensen en mag graag activiteiten organiseren, zoals reünies.

Bij de foto: Stoffer Jonkman is vijftien jaar penningmeester van buurtvereniging Westersluis en is trots op het buurthuis Het Oor.

Bij de foto: Stoffer Jonkman is vijftien jaar penningmeester van buurtvereniging Westersluis en is trots op het buurthuis Het Oor. Foto André Weima

Lees meer over
Hoogeveen

Stoffer werd als boerenzoon geboren in Kerkenveld en hielp zijn ouders regelmatig op de boerderij. Toch wilde hij later geen boer worden. „Nee, dat paste niet bij mij, ik kon nog geen koe horen poepen,” lacht hij. „De boerderij was eigenlijk te groot voor één persoon en te klein voor twee personen.” Stoffer bezocht de christelijke lagere school in Alteveer, waar hij uitblonk in rekenen. „Ja, ik mocht kinderen uit lagere klassen met rekenen helpen. Ik mocht graag naar school gaan. Twintig jaar geleden heb ik een reünie georganiseerd van de school. Mooi werk vind ik dat.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's