Polikliniek cardiogenetica geopend in Hoogeveen, mensen met een erfelijke hartziekte of kans daarop kunnen terecht bij HartKliniek

Foto: Corné Sparidaens

Mensen met een erfelijke hartziekte of familieleden die kans hebben daar aan te lijden, kunnen terecht op de polikliniek cardiogenetica in Hoogeveen. Het is de vierde locatie van HartKliniek in Nederland met een speciale cardiogenetica poli.
Lees meer over
Hoogeveen

‘De cardiogenetica poli richt zich op de vroege herkenning en behandeling van alle erfelijk bepaalde hartziekten’, zegt genetisch cardioloog Bert Baars. ‘Daarnaast screenen wij familieleden als plotse hartdood in de familie voorkomt. Het is van belang om mensen met een aanleg voor erfelijke hartziekten op te sporen, te controleren en zo nodig (preventief) te behandelen.’

Op de polikliniek is kennis aanwezig op het gebied van erfelijke hartziekten, erfelijk bepaalde hartritmestoornissen en erfelijke aandoeningen aan de grote lichaamsslagader in de borst. Ook kunnen mensen die lijden aan erfelijk bepaalde vetstofwisselingsstoornissen terecht in Hoogeveen.

Onderzoek

Daarnaast wordt er op de poli onderzoek gedaan naar de oorzaak van plotselinge sterfgevallen van onder de vijftig jaar door hartfalen. Het spreekuur in Hoogeveen wordt gedaan door cardioloog Dr. Sinem Kilic. Dat is onder supervisie van genetisch cardioloog Bert Baars en in samenwerking met de afdeling klinische genetica van het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Nieuws

menu