Politie houdt opnieuw snelheidscontroles op Mr. Cramerweg en Buizerdlaan in Hoogeveen. Sjezen bestuurders minder hard op 'racebaan'?

De politie hield vorige week ook al een snelheidscontrole aan de Buizerdlaan, het verlengde van de Boekweitlaan. Foto: Politie Hoogeveen

De politie hield woensdagochtend de zoveelste snelheidscontrole aan de Buizerdlaan en de Mr. Cramerweg in Hoogeveen.
Lees meer over
Hoogeveen

Waar voorheen behoorlijk wat bekeuringen werden uitgeschreven, leken automobilisten zich woensdag aan de snelheid te houden. 125 bestuurders werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur en is er 50 kilometer per uur toegestaan.

De Buizerdlaan en de Boekweitlaan in Hoogeveen worden in de ‘volksmond’ het afgelopen jaar ook wel de ‘racebanen’ genoemd. Er gebeuren vaak ongevallen en wanneer de politie controleert op snelheid worden er vaak forse bekeuringen uitgeschreven.

Afgelopen week was er een bijeenkomst voor buurtbewoners. Zij trokken aan de bel over de snelheidsovertredingen. Dankzij subsidiepotten voor verkeersveiligheidsprojecten van het rijk en de provincie denkt de gemeente financiële mogelijkheden te hebben om de straten aan te pakken en anders in te richten.

Nieuws

Meest gelezen

menu