Recreatiegebied Nijstad blijft vernieuwen: bouw sportcomplex en uitbreiding Paviljoen Nijstad starten eind dit jaar

Recreatiegebied Nijstad blijft volop in ontwikkeling. De afgelopen weken heeft het strand een ‘restyling’ ondergaan. De aanpassingen moeten zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers. Ondertussen worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van een sportcomplex op het terrein en uitbreiding van Paviljoen Nijstad. Ook zijn er plannen voor de bouw van een hotel langs de snelweg, maar volgens Bert Zuidema, de eigenaar van het gebied, wordt daar nog onderzoek naar gedaan.

Bert Zuidema (links) en Henri Offerein op het vernieuwde Strand Nijstad.

Bert Zuidema (links) en Henri Offerein op het vernieuwde Strand Nijstad. Foto: Andre Weima Fotografie

Strand Nijstad, dat sinds 1 januari wordt geëxploiteerd door Henri Offerein, is twee seizoenen in gebruik. Die periode heeft zichtbaar gemaakt, waar verbeteringen mogelijk waren. ,,Bezoekers bleven veelal op een kluit hangen, wat zorgde voor drukte. We hebben de afgelopen weken diverse aanpassingen gedaan om dat probleem op te lossen”, vertelt Zuidema.

Het strand is vergroot, de boulevard verlengd, er zijn glooiingen aangebracht die zorgen voor intiemere ligweides en er zijn bomen en bosschages aangeplant. ,,Die zorgen voor meer beschutting en een minder duidelijk zicht op de NAM-locatie”, legt de ondernemer uit, die samen met Offerein bij het ontwerp hulp kreeg van Reuvers Buro voor Groene Ruimtes. Rieten parasols geven het geheel haast een Caribische uitstraling. Verder is er een beachvolleybalarena aangelegd en heeft het podium op het terrein ‘een beachclubachtige sfeer’ gekregen, zoals Zuidema het omschrijft. ,,Het is nu één geheel geworden. Eerder was er sprake van een tweedeling door de aanwezigheid van een dominante heuvel, waarbij vrijwel iedereen in het eerste deel bleef hangen.”

In slechts drie weken tijd is het meeste werk verricht. De klus is echter nog niet afgerond. De komende tijd worden door exploitant Offerein meer speeltoestellen en een kabelbaan geplaatst. Die zijn al besteld en komen naar verwachting de komende weken binnen. Met het beachvolleybalveld, het speelterrein en de kabelbaan is de hoop dat bezoekers ook op dagen dat het niet volop zomers weer is, naar Nijstad komen.

Bouw sportcomplex

Ondertussen blijft ook de ontwikkeling van de rest van het gebied niet stilstaan. Aankomende winter wordt een sportcomplex gebouwd, dat onderdak moet gaan bieden aan een duikschool, indoor- en outdoorsporten en toiletvoorzieningen. Dit complex, dat zo’n 600 vierkante meter beslaat, verrijst evenwijdig aan het parkeerterrein. Zuidema spreekt de verwachting uit dat het sportcomplex mei/juni 2022 klaar zal zijn. Het ontwerp is afkomstig van B+O Architecten en sluit volgens de ondernemer perfect aan bij het paviljoen. ,,Het wordt de dochter van Paviljoen Nijstad.”

Tevens staat uitbreiding van Paviljoen Nijstad op de planning. ,,Het is daar altijd vol. En dan te bedenken dat er nog 100 recreatiewoningen gebouwd gaan worden, waarvan een deel van de gasten eveneens in het paviljoen zal willen eten.” Ook dit ontwerp is afkomstig van B+O Architecten. Deze uitbreiding loopt gelijk met de start van de bouw van het vakantiepark. ,,Daar gaan we eind dit jaar mee beginnen. Eind 2022 moet zowel het vakantiepark als de uitbreiding van het paviljoen operationeel zijn.”

Recreatieve zone

Tussen de Koedijk en de snelweg A28 wordt een recreatieve zone aangelegd, oftewel een wandel- en fietsgebied. Onderzoek wordt nog gedaan naar de mogelijkheid hier een hotel langs de snelweg te bouwen, aansluitend bij het vakantiepark. Zuidema wil daar verder nog niets over kwijt.

Volgens Zuidema had niemand kunnen voorzien dat Nijstad zo’n aantrekkingskracht zou gaan krijgen. ,,Het is echt een hotspot geworden”, stelt hij. ,,En nu moeten we ervoor zorgen dat dat zo blijft. Dat betekent dat je zo nu en dan aanpassingen moet doen.” Met de winterse buien van de afgelopen dagen lijkt de zomer nog ver weg, maar Nijstad is er, vooral met de ‘ restyling’ van het strand, al klaar voor. ,,Laat de zomer maar komen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu