Reggaezanger Mo Ali uit Hoogeveen staat met Bob Marley-coverband in de finale van Tribute - Battle of the Bands op SBS6. 'Muziek van Bob Marley is van alle tijden'

Mo Ali uit Hoogeveen staat zaterdagavond met zijn Bob Marley-coverband Rootsriders in de finale van het SBS6-programma The Tribute – Battle of the Bands. De vorige uitzendingen, waarin steeds een band afviel, doorstond de Rootsriders, waarvan de 32-jarige Hoogevener de leadzanger is, glansrijk. Eindigt Rootsriders bij de laatste vier, dan is een optreden op 7 mei in de Ziggo Dome de ultieme beloning. De opnamen van de finale-uitzending zijn vrijdagavond al. De spanning stijgt bij de reggaezanger in hart en nieren.

Reggaezanger Mo Ali.

Reggaezanger Mo Ali. Foto: Mo Ali

Lees meer over
Hoogeveen

Het levensverhaal van Mo Ali (zijn artiestennaam want officieel heet hij Mohamed Ali) is aangrijpend. Hij komt oorspronkelijk uit Soedan. ,,Ik woon sinds een jaar in Hoogeveen”, vertelt de muzikant in het Engels, waar hij zo nu en dan een paar woordjes Nederlands tussendoor slingert. In 2015 kwam Mo Ali, die niet alleen zanger is, maar ook gitaar, drums en keyboard speelt, voor de eerste keer naar ons koude kikkerlandje. Op uitnodiging van andere muzikanten, om als gastzanger samen met hen op tournee te gaan. Het was tijdelijk, want hij keerde terug naar zijn geboorteland. ,,Ik had echter een probleem met de Soedanese regering, die streng islamitisch is. Ik zong revolution songs en dat vond de regering niet oké. Het werd steeds gevaarlijker voor mij. Ze wilden mij vermoorden.”

‘Muziek van Bob Marley is van alle tijden’

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu