Restaurant De Beren in Hoogeveen mag nog steeds niet open: ‘Het stof ligt op de tafels’

Restaurant De Beren staat in de startblokken. Foto: De Beren

De nieuwe vestiging van De Beren in Hoogeveen mag nog steeds niet open. Het is wachten op de Bibob (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen) en dat duurt nu al maanden. Woordvoerder Marjolein Mens: ,,Je hebt een restaurant waar het stof op de tafels ligt en waarvoor je mensen in dienst hebt, maar dat niet open mag. Dit kost ons klauwen met geld.”

Mens is duidelijk: ,,Het contact met de gemeente is goed. Mocht de gemeente Hoogeveen bericht krijgen dan horen we dat meteen en kunnen we binnen enkele dagen open. Ze zijn welwillend om snel te schakelen en dat is heel fijn. Hoogeveen heeft de Bibob uitbesteed bij een landelijk bureau en dat duurt blijkbaar veel langer dan wanneer de gemeente het zelf in de hand heeft. Jammer, want het is voor een ondernemer daardoor niet aantrekkelijk om een restaurant te openen in de gemeente.”

Begin april

De voormalige vestiging van Het Postkantoor zouden in eerste instantie begin april openen, maar corona hield dat tegen. ,,We hadden uiteindelijk toch niet open kunnen gaan, want de vergunning is begin maart al aangevraagd. Het is nu juli en we horen nog steeds niks.”

Begin april openen was voorbarig, geeft Mens toe. ,,Dat doen we wel vaker. Als we een paar weken later openen, dan kunnen we er wel mee leven. We hebben bijna 70 restaurants verspreid over Nederland en een situatie als dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu