Rick Slootmaker uit Hoogeveen begint een doneeractie voor zijn kennis Remco. 'Hij zit letterlijk en figuurlijk in zak en as'

Twee katten overleden tijdens de brand in de woning van Remco. Persbureau Drenthe

Het is ieders nachtmerrie: een brand in huis. Het overkwam Remco, die niet met zijn volledige naam in de krant wil, vorige week dinsdag. Toen hij het vuur bij thuiskomst ontdekte, was het al te laat om de vlammen zelf te blussen. De brandweer van Hoogeveen rukte nog met groot materieel uit naar het appartementencomplex aan de Hortensiastraat in Hoogeveen, maar dat mocht helaas niet meer baten.
Lees meer over
Hoogeveen

De brand vernietigde alles in het huis van de Hoogevener. Niet alleen zijn meubels, maar ook zijn twee katten hebben de brand niet overleefd. Normaal gesproken zou na zo’n brand de verzekeringsmaatschappij langskomen, maar de Hoogevener had geen verzekering.

Daarom komt Rick Slootmaker, een goede kennis van Remco, in actie en begint een crowdfunding: „Ik ken Remco al heel lang, al langer dan 17 jaar. We hebben altijd bij elkaar op school gezeten en zijn daarna altijd vrienden en zelfs collega’s gebleven. Het raakt mij extra diep omdat Remco voor de brand, door vervelende omstandigheden, al een financieel zware periode achter de rug heeft. Hij was net weer een beetje op de been en dan gebeurt dit. Dit wens je niemand toe.”

Hart onder de riem steken

Omdat Slootmaker Remco graag een hart onder de riem wil steken, is hij op de website doneeractie.nl een crowdfunding begonnen met het doel 3000 euro op te halen. Op het moment van schrijven staat de teller al op 1265 euro. „Remco was net zo goed bezig om zijn leven weer op de rit te krijgen, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem nu niet extra te helpen. Hij had juist zijn zaakjes weer op orde en dan raak je alles kwijt. Hij zat meteen na de brand letterlijk en figuurlijk in zak en as. Ik hoop dat ik hem met deze doneeractie in ieder geval aan nieuwe meubels of een fatsoenlijke vloer kan helpen”, vertelt Slootmaker.

Oplader of transformator de boosdoener

De brand in de woning van Remco is vermoedelijk ontstaan door een te warm geworden oplader of transformator die bij het bankstel lag. „Waarschijnlijk heeft dat ding de hele dag liggen smeulen, waardoor er een hete, zwarte rook ontstond die alles in het huis heeft doen smelten.” Met name de dood van zijn twee huiskatten hakte er flink in. „Dat waren zijn twee maatjes”, verzucht Slootmaker.

De Hoogevener hoopt dat het doel van 3000 euro wordt behaald en misschien zelfs een beetje meer. Wie wil doneren kan dat doen via: https://www.doneeractie.nl/een-nieuwe-start-na-woningbrand/-60783

Nieuws

menu