Rioleringswerkzaamheden in Piet Heinstraat in Hoogeveen duren nog zo'n twee weken

De aanleg van nieuwe riolering in de Piet Heinstraat betekent dat er ook opnieuw bestraat moet worden. Foto: André Weima

In de Piet Heinstraat in Hoogeveen wordt momenteel hard gewerkt aan de vervanging van het gemengde riool. De werkzaamheden, die eind november van start zijn gegaan, zijn inmiddels iets over de helft.
Lees meer over
Hoogeveen

„Gemeentelijke rioolinspecties wezen uit dat de riolering in de straat over zo’n 400 meter letterlijk op was. Door lekkage in de buizen spoelde regelmatig zand weg, met verzakkingen tot gevolg. We hebben er al heel wat keren de straat moeten oplappen. Op een gegeven moment wordt het gevaarlijk”, legt Rik Buning, mede-eigenaar van Buning Wegenbouw, die de klus uitvoert, uit.

Hemelwater opgevangen

Om zuinig om te gaan met hemelwater is ervoor gekozen om niet langer alles ongescheiden af te voeren. Buning legt uit: „We gaan het vuilwaterriool vervangen en er wordt een nieuw regenwaterriool bij in gelegd. Alle woningen in de straat krijgen twee uitleggers; een zogenaamde HWA-aansluiting (hemelwaterafvoer) en een DWA-aansluiting (droogweerafvoer, oftewel vuilwaterafvoer, red.). Het hemelwaterriool wordt aangesloten op de nabijgelegen vijver.”

De verwachting is dat de klus over twee weken kan worden afgerond.

Nieuws

menu