Schapenboer uit Tiendeveen brengt Raad van State aan het twijfelen over huidige regeling voor wolvenschade

De Richtlijn voor wolvenschade in de schapenhouderij moet waarschijnlijk worden aangepast. Dit bleek vrijdag tijdens een hoger beroep van schapenhouder Jantinus de Groote uit Tiendeveen bij de Raad van State. De Groote klaagde dat de regeling niet redelijk is, omdat de Richtlijn geen vergoeding biedt voor indirecte schade en vervolgschade.

Schapenhouder Jantinus de Groote uit Tiendeveen vindt de huidige schaderegeling voor wolvenaanvallen onredelijk en vecht deze aan bij de Raad van State.

Schapenhouder Jantinus de Groote uit Tiendeveen vindt de huidige schaderegeling voor wolvenaanvallen onredelijk en vecht deze aan bij de Raad van State. Foto: Marcel Jurian de Jong

In 2018 werden vier drachtige schapen van Schapenhouderij De Groote gedood door een wolf. Voor de dode schapen en de ongeboren lammeren kreeg de eigenaar een vergoeding van de provincie Drenthe. Andere kosten werden echter afgewimpeld. Volgens De Groote gaat het onder meer om gemiste toekomstige opbrengsten: de gedode lammeren konden niet uitgroeien tot volwaardige schapen met een hogere waarde. Andere schapen verloren door de stress van de wolvenaanval hun vruchten.

Vervolgschade

Nieuws

menu