Snelst groeiende sport in Amerika krijgt voet aan de grond in Nederland via Hollandscheveld. Hollandscheveldse Tennis Club geeft clinic pickleball

De Hollandscheveldse Tennis Club geeft binnenkort een clinic pickleball. Foto: M. Uiterwijk

Pickleball is een sport die bij niemand nog een belletje zal doen laten rinkelen. Toch is het de snelst groeiende sport in Amerika met inmiddels ruim 4 miljoen spelers. Pickleball is een combinatie van badminton, tennis en tafeltennis. Via de Hollandscheveldse Tennis Club krijgt de sport voet aan de grond in Nederland.
Lees meer over
Hoogeveen

Het pickleballveld is kleiner dan een tennisbaan waardoor de speler minder afstanden hoeft te lopen, het racket lijkt op een uit de kluiten gewassen tafeltennisbatje en de bal idem dito, en die heeft ook nog eens gaten waardoor de snelheid lager is. Dit alles maakt het veel toegankelijker is dan tennis.

„Heb je nog nooit getennist? Met pickleball krijg je nog steeds de bal gemakkelijk over het netje en sla je zo een balletje mee. Saai is het echter niet”, weet Bert Mol van de Hollandscheveldse Tennis Club. „YouTube staat vol met spannende ralley’s. Vooral reactievermogen is belangrijk, techniek minder.”

Clinic voor iedereen

De Hollandscheveldse Tennis Club heeft dit jaar voor het eerst een pickleballbaan en organiseert een clinic voor iedereen in en buiten Hollandscheveld die kennis wil maken met deze (nieuwe) sport. Volledig coronaproof. Mol: „Voor onze eigen leden hebben we reeds in mei een clinic gegeven en die was een groot succes. Met deze clinic kan iedereen meedoen die maar wil. De clinic is op zaterdag 19 juni tussen 10.00 en 14.00 uur. Je kunt je opgeven via info@hveldtennis.nl, graag voor 12 juni. Hierna delen we alle deelnemers in groepjes van 4 in. Elk groepje krijgt een clinic van een uur en kan daarna zelf nog vrij oefenen indien men dat wil. Exacte tijdstippen geven we een aantal dagen van tevoren door. Houd in eerste instantie dus graag wel de tijd tussen 10.00 en 14.00 uur vrij of geef een voorkeur door. Sportkleding aantrekken is voldoende, wij hebben al het materiaal.”

Voor meer informatie over pickleball: www.pickleball.nl of bekijk wat YouTube-filmpjes.

Nieuws

menu