Stoepkrijt verandert Hoogeveens centrum in kleurrijk kunstwerk

Hoogeveense ondernemers staken elkaar en hun klanten dinsdag een hart onder de riem met kleurrijke leuzen van stoepkrijt. Foto: André Weima Fotografie

Een lange rits leuzen staat sinds dinsdagmorgen gekrijt op de grond voor de winkels in het centrum van Hoogeveen. Stichting Centrummanagement riep vorige week ondernemers op om aan deze actie deel te nemen.

De ene na de andere ondernemer was dinsdag met stoepkrijt in de weer en stak daarmee de buurman weer aan. Een drone vloog maandag- en dinsdagochtend over de winkelstraat in Hoogeveen om de unieke beelden vast te leggen.

‘You never walk alone’, ‘Niet bij de pakken neerzitten’ en ‘#samensterk’. „Mooi om op een film te laten vastleggen. Het is een prachtig kleurrijk geheel”, zegt Jan Mark Dierxcksens van de gelijknamige herenmodezaak aan de Hoofdstraat. Ook is hij aangesloten bij Stichting Centrummanagement.

„Er wordt veel gewandeld in de Hoofdstraat en dan heeft iedereen ook wat leuks om te bekijken. Daarnaast willen we in deze moeilijke tijd mooie dingen doen. De ene keer houden we een speurtocht, deze keer een krijtactie. Dit doen we ook om saamhorigheid te creëren. De coronacrisis is best ellendig voor de detailhandel en het is daarom mooi om samen dit soort dingen te ondernemen.”

Centrummanagement Hoogeveen besloot vorige week om deze actie op touw te zetten. „Deze actie gebeurt nu in veel steden in Nederland. Tientallen ondernemers zijn bezig geweest om iets moois te krijten. Om half tien waren enkele winkeliers al bezig, als je voor de winkel staat, moet je het kunnen lezen. Alles staat dezelfde kant op. Handig voor de beelden, maar ook mooi voor het geheel”, aldus Diercxkens.

Saamhorigheid

Heinri Schonewille van Grandcafé Marron en La Brochette en ook aangesloten bij Stichting Centrummanagement liep dinsdagmorgen met een glimlach op zijn gezicht door de Hoofdstraat en de omliggende straten.

 „Geweldig voor de onderlinge band en de saamhorigheid. Ik zag vanmorgen dat een paar ondernemers bezig waren en dat ze de rest aanstaken. Het staat hartstikke leuk. Hiermee willen we iedereen een hart onder de riem steken. Het is niet makkelijk, maar samen komen we hier door!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
Coronavirus
menu