Treinreiziger veroordeeld tot reizen met de bus. Werkzaamheden aan spoor bij Hoogeveen

Reizigers drommen samen voor de bus. André Weima

Het was even wennen vanochtend voor de forenzen, scholieren en studenten op station Hoogeveen. Tot maandag 23 mei rijden er geen treinen op het traject Assen - Meppel. Vanaf morgen worden er ook op het traject tussen Groningen en Assen werkzaamheden gepleegd en dit gaat naar alle waarschijnlijkheid duren tot vrijdag 20 mei.
Lees meer over
Hoogeveen

De bus richting Meppel, vanuit Assen en Beilen, kwam rond zeven uur bijna leeg aan op station Hoogeveen. Daar stonden toen al flink wat mensen te wachten die zich gelaten de touringcar in hesen. Zich neerleggend bij hun lot voor de komende weken: Extra reistijd om op school en werk te komen.

Nog een periode van overlast

ProRail werkt in Hoogeveen aan de spoorboog. Die wordt iets verlegd, zodat er in de toekomst 140 kilometer per uur kan worden gereden in plaats van de huidige tachtig. Dat levert de treinen een tijdswinst 75 seconden op voor de intercity’s tussen Zwolle en Groningen. Inmiddels is al duidelijk dat ProRail de komende weken het werk niet af krijgt en wordt het spoor later dit jaar nog een periode dicht gegooid. Reizigers kunnen zich op dit traject voorbereiden op nog een periode van overlast en reizen met de bus.

Nieuws

menu