Tuinconcerten bij Theater De Tamboer in Hoogeveen: van Tim Knol & Tangarine en Massada tot Jack Poels van Rowwen Hèze

Jack Poels van Rowwen Hèze. Persfoto

Het idee werd uit nood geboren, maar tegelijkertijd wordt ook de beeldentuin naast theater De Tamboer in Hoogeveen eindelijk weer eens gebruikt. Dat gebeurt vanaf vrijdag 11 september tijdens tuinconcerten van onder meer Tim Knol en Tangarine, Massada, Jack Poels van Rowwen Hèze, en bluesgitarist Erwin Java.
Lees meer over
Hoogeveen

Onder het motto ‘Het Podium gaat naar buiten’ werkt het poppodium een maand lang samen met het theater voor concerten in de tuin.

Afgelopen weekend onderging De Tamboer de 1,5 meter afstandsregels met filmvertoningen van Bohemian Rhapsody. Nu gaan de deuren van de tuin open voor acts die in Het Podium niet kunnen optreden. Podium-programmeur Maurice Endeman: ,,Met de geldende afstandsregels kan Het Podium slechts 15 procent publiek ontvangen. In de tuin kan het wel en dat is wellicht op een iets andere manier dan normaal, maar wat ons betreft minstens zo leuk. ”

‘Sluiting Het Podium moeten we voorkomen’

Volgens Tamboer en Podium-directeur Pieter-Bas Rebers is de tijd van creatief nadenken aangebroken. ,,Zo weinig bezoekers in een concertzaal, dat is niet alleen sfeerloos, maar financieel ook totaal onhaalbaar. In september kunnen we de concerten verplaatsen naar de tuin van De Tamboer en bij slecht weer kunnen we zelfs naar binnen uitwijken. Maar voor de herfst- en wintermaanden moeten we creatief gaan nadenken, anders zou het zomaar eens het einde van activiteiten in Het Podium kunnen betekenen. Dat is wat we moeten voorkomen.”

De komende tijd dus even geen concerten in het pand aan de Schutstraat, maar in de beeldentuin van het theater. Een plek waar overigens Scala Centrum voor de Kunsten de laatste maanden al regelmatig gebruik van maakte.

Wat staat er op het programma?

Op het programma staan Fortunate Sons, Tim Knol en Tangarine, The Hillbilly Moonshiners, Massada, Gonnie en Gijsje, Jack Poels van Rowwen Hèze, Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad en Def Americans.

,,We hebben een aantal concerten die al in Het Podium gepland stonden, kunnen verplaatsen,” zegt Endeman. ,,Zo stonden de concerten van Fortunate Sons, Massada en het uitverkochte Def Americans concert oorspronkelijk in het voorjaar gepland en moesten we deze vanwege corona naar het najaar verplaatsen.”

Volgens de programmeur kijken de acts zelf ook uit naar de tuinconcerten en het spelen in die setting. ,,Daarnaast hebben we het programma aangevuld met bekende namen in uiteenlopende genres, zoals Tim Knol, Tangarine, Jack Poels en the Hillbilly Moonshiners. Ook is er met Gonnie en Gijsje een muzikale ochtend voor kinderen. Heel divers dus, met comfortabele zitplekken en een lekker hapje en drankje erbij. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Het Podium .”

Tim Knol & Tangarine

In het eerste weekend spelen Creedence Clearwater Revival-tribute Fortunate Sons op vrijdag 11 september en Tim Knol & Tangarine op zaterdag 12 september. Tim Knol deelde al eerder samen een affiche met Tangarine, oftewel de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks.

Mumford & Sons tribute

The Hillbilly Moonshiners spelen hun Mumford & Sons tribute op vrijdag 18 september. Massada giet zaterdag 19 september haar cocktail van Latijns-Amerikaanse ritmes, percussierock en Molukse invloeden over het publiek heen. Op zondagochtend 20 september gaan Gonnie en Gijsje samen op stap naar een muzikale speeltuin, waar jonge bezoekers vanaf 2 jaar komen spelen en zingen.

Jack Poels, the Hillbilly Moonshiners

Vrijdag 25 september is het de beurt aan Jack Poels. De Rowwen Hèze zanger gaat solo op tour met zijn allereerste soloplaat Blauwe Vear. Hij wordt live bijgestaan door Jan Hendriks van Doe Maar en Bart Jan Baartmans. Een unieke kans om Jack’s poëtische Limburgstalige ballades in deze ongedwongen buitensetting te zien.

Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad, Def Americans

De reeks tuinconcerten wordt afgesloten met Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad op vrijdag 2 oktober en Def Americans op 3 oktober. Het concert van Def Americans met zijn Johnny Cash Tribute is al uitverkocht. Met deze laatste reeks aast Het Podium op bluesliefhebbers, aangezien het jaarlijkse Bluesfestival in De Tamboer dit jaar niet doorgaat.

Nieuws

Meest gelezen

menu