Tussenstand crowdfundactie 'rolstoelbus voor Fenna': 12.000 euro

Fenna. Familie Beerbaum

Ruim 12.000 euro. Dat is na slechts drie weken de tussenstand van de crowdfundactie die is gestart om geld in te zamelen voor de aanschaf van een tweedehands rolstoelbus met lift voor Fenna. Nog 18.000 te gaan.
Lees meer over
Hoogeveen

Ronald Beerbaum en Kimber de Zwart uit Hoogeveen, de ouders van het 1,5 jaar oude meisje dat ernstige beperkingen heeft, zijn ontroerd door alle giften en steun die zij ontvangen.

Inmiddels heeft Ronald ook diverse bedrijven aangeschreven, in de hoop uiteindelijk op de benodigde 30.000 euro uit te komen. Heel wat horecaondernemers hebben al hun medewerking toegezegd door een dinerbon beschikbaar te stellen voor een verloting, die via Facebook door Ronald wordt opgezet. ,,Dat vind ik extra bijzonder omdat deze ondernemers in verband met corona een moeilijke tijd achter de rug hebben of daar misschien zelfs nu nog wel in zitten.” Het gaat om Yume, The Peppermill, ‘t Schippershuus en Marron en ook The Kitchen is bezig met een actie.

Bij Kiri Bowling, Babylon, Toscana, de Telefoondokter, Tattoo Shop Lubeck, Sun-ID en het Rokertje mochten Ronald en Kimber een doneerbox plaatsen. Daarnaast gaan waarschijnlijk Groninger hbo-studenten donateurs werven, waarmee zij zelf weer studiepunten kunnen verdienen. ,,Al die steun raakt ons enorm. We zijn er positief door verrast”, zegt Ronald dankbaar.

Statiegeldflessenactie

Ook zijn eigen kinderen zijn in actie gekomen voor hun zusje. Zij hebben in de buurt een statiegeldflessenactie gehouden. In twee uur tijd hebben zij daarmee 35 euro opgehaald. Daarnaast zijn er nog plannen voor onder meer een speelgoedverkoopmiddag op school.

Vooral de eerste weken ging het hard met het aantal donaties dat binnenkwam. Inmiddels zakt dat wat af. ,,Dat is begrijpelijk. Toch komt er iedere dag nog wel wat bij. Wij zijn blij met elke euro die binnenkomt.”

De Hoogevener verzorgt wekelijks een update voor alle donateurs, zodat zij op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken. De actie is te volgen via de Facebookpagina van Ronald Beerbaum. Inmiddels wordt ook gewerkt aan een speciale Facebookpagina voor de crowdfundactie.

Ernstige hersenschade

Fenna is ruim 15 maanden, maar helaas geboren met ernstige hersenschade in alle hersengebieden. Veroorzaakt door meerdere hersenbloedingen en ernstig zuurstoftekort. Het gaat naar omstandigheden goed, maar ze is zeer beperkt, vertelde haar moeder Kimber drie weken geleden bij de start van de crowdfundactie. „Fenna kan niet zitten, nauwelijks eten en totaal niet drinken omdat ze zich continu verslikt en ze is heel slap. Ze zal waarschijnlijk nooit kunnen lopen. Ze moet in alles ondersteund worden. Vooral nu ze groter wordt, merk je dat het zwaarder wordt.”

Het is nu vrijwel onmogelijk om met het hele gezin in één auto op pad te gaan, omdat de spullen van Fenna al zoveel ruimte in beslag nemen. Daarom zou een dergelijke bus een uitkomst zijn. ,,Een nieuwe kost rond de 60.000 euro, maar een goede tweedehands zou voor ons prima zijn.” Ronald: ,,We zijn er nog lang niet, maar we zijn wel enorm op de goede weg.”

Wie ook wil bijdragen aan de actie, kan dat doen via www.gofundme.com/f/rolstoelbusvoordochtermetceberaleparese

Nieuws

Meest gelezen

menu