Weerwolf(je) bezoekt klassen van obs Apollo

Dolfje Weerwolfje in de klas. Foto: Obs Apollo

Groep 4 van Obs Apollo heeft de landelijke wedstrijd van de Week van het Leesplezier gewonnen. In die week las de klas vijf dagen lang samen met Paul van Loon vijftien minuten per dag op een luchtige manier.
Lees meer over
Hoogeveen

Tijdens de Week van het Leesplezier was er elke dag een leescadeau met instructies en filmpjes met Dolfje en Paul van Loon. Ook konden de kinderen opdrachten maken en opsturen. Op dinsdag was dat een mop en op vrijdag moest je laat je weten hoe je de week beleefd had.

„Nou de kinderen vonden het een geweldige week en de moppen die de kinderen bedacht hadden kwamen van Jaimy en Fleur. Zoals: Het is rond en weet het niet zeker. ( Misschienaasappel) en Het is groen en zingt in de moestuin. (Slalalalala)”, blikt juf Simone Stuiver terug op de Week van het Leesplezier.

Kinderen verrassen Dolfje

Vandaag kwam de enige echte Dolfje Weerwolfje in de klas kwam om persoonlijk de hoofdprijs te overhandigen aan groep 4. „Maar Dolfje wist hij niet wat hij zag! De kinderen waren allemaal veranderd in ‘Dolfje weerwolfjes’ met eigengemaakte maskers. En de klas was feestelijk versierd met Dolfje-slingers.”

Schrijver Paul van Loon, van de Dolfje Weerwolfjeboeken bracht digitaal een bezoek aan de klas waarbij de kinderen de vragen konden stellen die ze altijd al wilden weten. „Alle kinderen mochten uiteraard met Dolfje en de schrijver op de foto en de klas kreeg een prachtig boekenpakket. De kinderen waren supertrots dat ze gewonnen hadden en samen met Dolfje klonk er een luid wolvengehuil van blijdschap door de klas.”


Nieuws

menu