Wie een auto heeft die op waterstof rijdt kan nu ook terecht bij Green Planet in Pesse. Binnen 5 minuten is je tank vol

Wie een auto heeft die op waterstof rijdt kan nu ook terecht bij Green Planet in Pesse. Binnen 5 minuten is je tank vol.

Wie een auto heeft die op waterstof rijdt kan nu ook terecht bij Green Planet in Pesse. Binnen 5 minuten is je tank vol. Foto: Green Planet

Duurt het in Assen-Noord ruim anderhalf uur voordat de tank van een waterstofauto vol is, bij Green Planet in Pesse zijn hier maar 5 minuten voor nodig. De haspels van het waterstoftankstation werken sinds woensdagmiddag.
Lees meer over
Hoogeveen

Van het tankstation in Pesse zullen in eerste instantie vooral bedrijven en overheden gebruikmaken. Zo heeft bijvoorbeeld de provincie vier waterstofauto’s en ook de gemeente Noordenveld heeft een auto die rijdt op deze duurzame brandstof. Verder is installatiebedrijf Vriend uit Coevorden een waterstofaanjager: met financiële steun van Drenthe schafte dit bedrijf zes waterstofauto’s aan en liet het ook een vulpunt plaatsen. In totaal rijden volgens Resato, die het tankstation in Assen-Noord aanlegde, zo’n vijfhonderd auto’s op waterstof in Nederland.

Brandbaar gas

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's