'Zwevend lief meisje' van filmmaker Leon Wohlrabe uit Hoogeveen maakt kans op winnen Noorderkroon Award tijdens Noordelijk Film Festival in Leeuwarden

Leon Wohlrabe. Foto: Gerrit Boer

Filmmaker Leon Wohlrabe uit Hoogeveen is genomineerd voor een Noorderkroon Award. Zijn film ‘Zwevend lief meisje’ maakt kans op een award in de categorie ‘beste amateurfilm’.
Lees meer over
Hoogeveen

Het competitieprogramma Noorderkroon is onderdeel van het Noordelijk Film Festival, dat van 10 tot en met 14 november plaatsvindt in Leeuwarden. Dan wordt ‘Zwevend lief meisje’ ook vertoond en maakt een jury bekend welke filmmakers er met de Noorderkroon Awards naar huis gaan.

De korte film van Wohlrabe gaat over de botsing tussen de eenzaamheid en het wegduwen van relaties. Het gaat over de confrontatie van schuld die men bij zich draagt juist achter zich laten in plaats van preveniëren. Dat schuldgevoel creëert de grootste tekortkomingen en de stap om met dat inzicht het leven te beteren is ontzettend moeilijk. De pijnlijkste reflectie van zelfisolatie wordt gedeeld met het gelijkgestemde zwevend lief meisje.

De regisseur uit Hoogeveen gebruikte voor ‘Zwevend lief meisje’ de Sahara in Ommen en het stuifzandgebied Aekingerzand als filmisch decor.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu