‘Verguisde’ voormalige Scheer & Foppen-pand krijgt metamorfose

Een impressie hoe het pand eruit komt te zien. Foto: Morphique Architecten

In het centrum van Meppel zijn bouwvakkers al een tijdje druk bezig met een grondige verbouwing aan het oude Scheer & Foppen-pand. Dat stond sinds het faillissement van de elektronicazaak leeg.

Architectenbureau Morphique uit Zwolle maakte een ontwerp voor het pand dat in 1993 is gebouwd. Het architectenbureau wil het gebouw meer laten aansluiten bij de maat en schaal van de Meppeler binnenstad.

„Het bestaande pand werd door velen verguisd en voegde zich totaal niet in het straatbeeld”, zegt architect Jacco Baars. „Maar met dit nieuwe ontwerp maken we een stukje binnenstad weer mooier”, voorspelt hij.

Tapilux

In het pand gaat Tapilux Woninginrichting vestigen. Dat zit nu nog aan de Hoofdstraat 103, maar verhuist eind augustus naar de nieuwe locatie, dat eveneens groter is. De winkel gaat van 150 vierkante meter naar 250 vierkante meter.

Tijdens de verbouwing blijft alleen het casco staan en zullen de gevels volledig worden herbouwd. Tevens krijgt het gebouw een kap. Daar komen appartementen in, maar eerst wordt de winkelruimte verbouwd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu