A28 van Meppel naar Hoogeveen gaat twee weekenden dicht voor onderhoud

De A28 gaat vanaf knooppunt Lankhorst tot en met Hoogeveen dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A32. Foto: archief Wilbert Bijzitter

De A28 gaat in de eerste twee weekenden van mei, tussen knooppunt Lankhorst en knooppunt Hoogeveen, dicht. Er wordt grootschalig onderhoud gepleegd.

Er vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan het asfalt, de berm, de belijning, de geleiderail en de op- en afritten. „We pakken ook de af- en opritten bij de Wijk en Zuidwolde aan”, vertelt Anne van der Meer, woordvoerder bij Rijkswaterstaat. Ook de in- en uitrit van de parkeerplaats bij tankstation Lageveen worden aangepakt.

Hiervoor gaat de A28 vanuit knooppunt Lankhorst tot en met knooppunt Hoogeveen de eerste twee weekenden van mei dicht. Het eerste weekend is van vrijdag 1 mei vanaf 20.00 uur tot en met maandag 4 mei om 05.00 uur. Ook tussen vrijdag 8 mei tot en met maandag 11 mei gaat de snelweg dicht en gaat het om dezelfde tijdstippen.

Het kan echter zo zijn dat de snelweg drie weekenden dicht gaat. Als de werkzaamheden niet na de twee weekenden af zijn, dan gaat de snelweg ook van vrijdag 15 mei om 20.00 uur tot en met maandag 18 mei 05.00 uur dicht.

Alleen in de richting Meppel-Hoogeveen

Opmerkelijk is dat het alleen geldt voor de richting van Meppel naar Hoogeveen. Andersom vinden er geen werkzaamheden plaats. „Wij inspecteren regelmatig de wegen”, zegt Anne van der Meer. „En daaruit kwam dat de weg juist in deze richting toe is aan onderhoud.”

De snelweg gaat dicht vanaf knooppunt Lankhorst, maar ter hoogte van Staphorst kan al hinder worden ervaren. Ook daar wordt onderhoud gepleegd. Tussen Staphorst en knooppunt Lankhorst is in het weekend van 1 mei één rijstrook afgesloten. In het weekend van 8 mei zijn er twee rijstroken afgesloten.

„Dit komt niet heel vaak voor”, vertelt Van der Meer over de grote van de werkzaamheden en het feit dat daarvoor de hele snelweg wordt afgesloten. „Vorig jaar hadden we dit soort werkzaamheden vooral in Groningen en Friesland. Nu hebben we die in Drenthe.”

Omleiding

Verkeer vanuit Zwolle wordt omgeleid via de A32 bij Meppel en de N375.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu