Auto's blijven nog even over Prinsenplein en Groenmarkt rijden. Bouw parkeergarage heeft vertraging

De parkeergarage aan de Kromme Elleboog wordt eind januari opgeleverd. Foto: NDC Mediagroep / Stefan Klomp

De Groenmarkt en het Prinsenplein blijven het hele jaar nog ‘open’ voor auto’s. De straten zouden oorspronkelijk al in november autoluw worden gemaakt, dat zit er momenteel nog niet in. De verwachting is dat dat eind januari gaat gebeuren.

Het Prinsenplein wordt namelijk pas verboden voor auto’s als de parkeergarage af is. Dat is nog niet het geval. De bouw bevindt zich in de laatste fase, het gaat nu om de afwerking.

De gemeente Meppel betreurt de vertraging van de bouw, en had het liefst dat het project voor december klaar zou zijn. Een woordvoerder laat weten dat het project met enkele tegenvallers te kampen had en dat dit soort grote projecten vaak toch net iets langer duren dan gepland. De parkeergarage gaat ruimte bieden aan 220 auto’s.

Groenmarkt wordt plein, toekomst Prinsenplein is nog niet bekend

Zodra de parkeergarage in gebruik wordt genomen, wordt de Prinsengracht en de Groenmarkt een voetgangerszone. De parkeerplaatsen komen daar te vervallen. De Groenmarkt wordt ingericht als plein, met ruimte voor evenementen en terrassen. Op het plein moet de geschiedenis terugkeren. Zo worden er banken aangebracht in de vorm van letters, die verwijzen naar de drukkerijhistorie op die plaats. Vroeger stond daar namelijk de drukkerij van Boom, waar onder andere de Meppeler Courant werd vervaardigd.

De invulling voor Prinsenplein is nog niet bekend. Momenteel wordt er onderzoek gedaan of het voor Meppel aantrekkelijk is om de Prinsengracht door trekken naar het Prinsenplein. Er wordt onder meer gekeken of het voor extra werkgelegenheid zorgt. Pas als dat onderzoek klaar is, wordt er gekeken naar een invulling voor het Prinsenplein. Er komt in ieder geval wel meer ruimte om de fiets te parkeren.

De appartementen aan de Kromme Elleboog zijn inmiddels opgeleverd. Verdeeld over vier woonlagen zijn 52 huur- en koopappartementen gerealiseerd.


Onderstaande productie van vorig jaar laat een aantal reacties zien op het mogelijk opengraven van de Prinsengracht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu