Bestuur stichting Engelgaarde werkt verder aan de toekomst: 'Gebied ligt er prachtig bij'

Vier mooie informatieborden sieren sinds kort de recreatieplas Engelgaarde, in de volksmond nog steeds ‘Blijdenstein’ genoemd. De borden symboliseren de forse stappen die gezet worden om het gebied van 25 hectare zo optimaal mogelijk te beheren. De hulp van de gemeente werpt zijn vruchten af, want het gebied ligt er prachtig bij.

De bestuursleden zijn bij met de vier nieuwe borden, waar ook wat over de expositie wordt vermeld, alsmede met de vele grote containers in het gebied. Van links naar rechts Gino Spijkerman, Gerard ter Braake, Bertjan Boom, Jaap Rumph, Henk Ovinge en Margreet Lanjouw.

De bestuursleden zijn bij met de vier nieuwe borden, waar ook wat over de expositie wordt vermeld, alsmede met de vele grote containers in het gebied. Van links naar rechts Gino Spijkerman, Gerard ter Braake, Bertjan Boom, Jaap Rumph, Henk Ovinge en Margreet Lanjouw. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
Meppel

Geen wonder dat het bestuur van stichting Engelgaarde met tevredenheid rondkijkt aan de boorden van de oude zandwinningsplas. „We hebben in samenwerking met de gemeente meerdere grote containers geplaatst en zien nu duidelijk dat er minder zwerfvuil ligt”, constateert voorzitter Jaap Rumph. Met de oude prullenbakken deden zich meerdere problemen voor: ze waren snel vol, ze waren kapot en moesten heel vaak geleegd worden. „We hebben ze als bestuur zelf ook wel geleegd op de momenten dat er even geen capaciteit was. Met de kliko’s, die de gemeente beschikbaar heeft gesteld, is het allemaal te behappen en een stuk efficiënter.”

Nieuws

menu