Bezuiniging van Hoogeveen op kunstencentrum Scala heeft 'vooralsnog geen gevolgen voor Meppel'

Scala is in Meppel gevestigd in Cultureel Centrum De Plataan. Foto: Daan Prest

Het stopzetten van de subsidie van de gemeente Hoogeveen aan Scala Centrum voor de Kunsten heeft ‘vooralsnog geen effect op het muziek- en cultuuronderwijs in Meppel.’ Dat schrijft de gemeente Meppel.
Lees meer over
Meppel
De Wolden
Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen heeft aangekondigd om per 1 januari 2022 de volledige subsidie voor Scala stop te zetten, iets meer dan 450.000 euro per jaar. De gemeente Hoogeveen vindt dat de bekostiging van het centrum niet tot haar wettelijke taak behoort. Maar ook de slechte financiële positie van de gemeente speelt een rol.

Einde van Scala?

Volgens de directie van Scala in Hoogeveen betekent de bezuiniging het einde voor het centrum en het vreest voor een algeheel faillissement. Maar volgens de gemeente Meppel heeft het vooralsnog dus geen effect voor Meppel. Wel verwacht de gemeente dat er druk kan ontstaan op de activiteiten in Meppel als Scala met haar bedrijfsvoering in de problemen komt.

De gemeenteraad van Hoogeveen beslist 3 december over het stopzetten van de subsidie. Overigens is ook de gemeente Meppel bezig met een bezuiniging van 5 procent op alle subsidies. Dat plan is echter een jaar uitgesteld omdat subsidieontvangers het vanwege corona al financieel zwaar hebben. Scala krijgt van de gemeente Meppel ongeveer 325.000 euro subsidie.

Nieuws

Meest gelezen

menu