Boeren nodigen ambtenaren uit voor gesprek op hun bedrijf

Burgers bezochten afgelopen zomer de boerderij van bestuurslid Jaap Lodders voor een informatieve avond. Team Agro NL / Karin Bergmans-Elshof

Boeren en ‘Den Haag’, dat botert niet altijd. De agrariërs hebben al langere tijd het gevoel dat er een kloof is tussen hen en de ambtenaren. Dat cumuleerde vorig jaar op 1 oktober tot een massale protestactie op het Haagse Malieveld. Nu, een jaar later wil Team Agro NL de banden weer aanhalen door ambtenaren en boeren met elkaar in gesprek te brengen. Aan de keukentafel wel te verstaan.
Lees meer over
Meppel

Op 1 oktober wordt daarvoor het startschot gegeven. Dan ontmoeten ambtenaren van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en boeren en tuinders elkaar op land- en tuinbouwbedrijven in Nederland. Het doel is ambtenaren en boeren dichter bij elkaar te brengen door letterlijk samen te werken in de praktijk, op de boerderij, met tijd voor een persoonlijk gesprek.

Boeren vragen aandacht voor hun positie in de maatschappij, ze willen respect en waardering voor hun werk: het produceren van kwalitatief goed en veilig voedsel. Boeren zijn onderdeel van de leefbaarheid op het platteland. De constant wijzigende regelgeving en de daardoor onzekere toekomst maken dat de zorgen op menig boerenerf groot zijn.

“Het is een fantastische gelegenheid voor ambtenaren om ervaring op te doen en met ondernemers te praten over verschillende thema’s. Hoe ziet een dag op een landbouwbedrijf eruit? Wat zijn de uitdagingen en obstakels die de regels in de praktijk geven?”, zegt vicevoorzitter Jaap Lodders van Team Agro NL. Lodders roept alle ambtenaren van LNV op om zich aan te melden bij Team Agro NL. “Wij zorgen voor een prachtige leerzame stageplek, voor beide partijen is deze verbinding belangrijk.”

Nieuws

Meest gelezen

menu